Čistota, ktorá chráni zdroje a životné prostredie

24 októbra 2016, 15:27

Pranie silne znečistených čistiacich utierok nie je pre spoločnosť MEWA žiadny problém. Prečo? Pretože vedia, ako sa dá veľká časť substancií vypraných z čistiacich utierok premeniť na energiu.

PutztuchsystemTechnici pracujúci v spoločnosti MEWA v oblasti ochrany životného prostredia vylepšili princíp návratnosti, a tak slúži servis textilných služieb – poskytnutie a pranie čistiacich priemyselných utierok – zákazníkom aj životnému prostrediu súčasne. Až 50 ráz sa môže čistiaca utierka použiť v dielňach a vo výrobných závodoch. To zabraňuje tvorbe odpadu. Technické procesy pre životné prostredie, ktoré vyvinul podnik, navyše umožňujú využívať energiu z olejov a tukov, ktoré obsahujú použité utierky: Používajú sa na vyhrievanie pracích a sušiacich liniek a znižujú spotrebu primárnej energie.

Malé utierky, ale veľké pri ochrane zdrojov
2Od roku 1908 poskytuje spoločnosť MEWA službu čistiacich utierok. A predsa sa však z trvalých hľadísk zdá myšlienka recyklovateľnosti v súčasnosti modernejšia ako kedysi. Pretože technici v spoločnosti MEWA neustále podrobne skúmajú každý krok v rámci výroby a prania s cieľom ešte sa o kúsok zdokonaliť v oblasti kvality a udržateľnosti. Tak udržiavajú utierky v čistote nielen stroje a nástroje. Dokážu zlepšiť aj ekologickú bilanciu podnikov, ktoré – rovnako ako MEWA – vlastnia certifikát o ochrane životného prostredia v súlade s EN ISO 14001. Myšlienka na životné prostredie sa začína už pri výrobe utierok. Polovicu každej utierky tvorí recyklovaná priadza a aj cievky z priadze sa opätovne využívajú v tkáčovni patriacej podniku. Ročne sa týmto usporí mnoho ton papierových obalov. Ani samotné bavlnené útkové slučky, ktoré vznikajú pri tkaní utierok, MEWA nevyhadzuje. Vracajú sa na recykláciu: plne automatizované pohyblivé čističe slučky vysajú a zozbierajú. Následne sa spracujú na izolačný materiál, ktorý sa používa napr. v automobilovom priemysle.

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Super sací síla ve formátu textilie
Super sací síla ve formátu textilie

Bezpečným řešením, aby se při opravářských a údržbových pracích chránily libovolně velké plochy před znečištěním a nebezpečnými kapalinami, je záchytná rohož na olej MULTITEX® od společnosti MEWA.

Je tu nový katalóg World Wide Work by MEWA
Je tu nový katalóg World Wide Work by MEWA

Od 1. septembra 2016 je k dispozícii nový katalóg ochranných pracovných prostriedkov MEWA – pre všetkých, ktorí sa chcú dôkladne vystrojiť do sveta práce!

MEWA utierky –  super sacia sila a praktické zaobchádzanie
MEWA utierky – super sacia sila a praktické zaobchádzanie

MEWA má už viac ako 100 rokov vedúce postavenie na trhu v segmente opakovane použiteľných čistiacich utierok. Pravidelne sa zlepšuje ich kvalita, ako aj celkový proces starostlivosti. Pri tom je dôležitým kritériom zosúladenie s individuálnymi potrebami v oblasti priemyslu a remesiel.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!