Najmenej jazdeniek je inzerovaných v Trnavskom kraji. Najlacnejšie sú v Banskobystrickom

5 decembra 2016, 15:15

Na Slovenskom trhu bolo v novembri inzerovaných viac ako 46-tisíc ojazdených vozidiel. Číslo znamená pokles o zhruba tisíc vozidiel v porovnaní s minulým mesiacom. Pri kúpe jazdenky si musia motoristi siahnuť hlbšie do vrecka, i naďalej pokračuje ich mierne zdražovanie. Zdrojom pre štatistiky je kontinuálny monitoring trhu, ktorý zabezpečuje AAA AUTO kombináciou analýzy všetkých dostupných inzerátov, konkurencie a vlastných výkupných aj predajných dát.

Ponuka ojazdených vozidiel sa naprieč jednotlivými slovenskými krajmi výrazne líši. Najviac vozidiel bolo v novembri dostupných v Trenčianskom kraji (12.188) a naopak najmenej v Trnavskom (3.489). Priemerná cena ojazdeného vozidla medzimesačne mierne vzrástla na 14.554 €.

Zaujímavosťou je, že v Trenčianskom kraji priemerná cena za vozidlá dosahuje až takmer 30 tisíc € pričom v Banskobystrickom len niečo vyše 7 tisíc €. V Bratislavskom kraji sú ojazdené autá ponúkané v priemere za 13.217€.

Najpopulárnejším ojazdeným autom je naďalej Škoda Octavia, zmena nastala na druhom mieste. Obľúbený  Volkswagen Passat vystriedal jeho menší brat VW Golf. Nemecké značky obsadili aj ďalšie priečky rebríčka. Výrazný a prekvapivý skok zaznamenal Mercedes s modelom C, ktorý sa umiestnil na 6. mieste, pričom v októbri bol na 20. Prvú desiatku predaja uzatvára BMW radu 3.

„Dôvodom tohtoročného trendu nárastu cien ponúkaných áut je stále sa znižujúci vek predávaných áut a tiež ich lepšej výbavy. Ide o postupné omladzovanie a skvalitňovanie trhu,“ popisuje generálna riaditeľka AAA Auto Karolína Topolová.
Ojazdené vozidlá majú v priemere najazdených približne 142.456 kilometrov a oproti minulému mesiacu klesol ich vek na 7,3 roka. To je pomerne veľký rozdiel oproti Českej republike, kde je vek jazdeniek v inzerátoch priemerne 9,1 roka, horšie sú na tom i Maďarsko a Poľsko, kde sú ponúkané jazdenky v priemere takmer jedenásťročné.

Najinzerovanejšie ojazdené vozidlá v mesiaci november:

sk1

Tlačová správa AAA Auto

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

AAA AUTO už vyrovnalo minuloročné predaje, tohtoročný cieľ 70.000 áut je na dosah
AAA AUTO už vyrovnalo minuloročné predaje, tohtoročný cieľ 70.000 áut je na dosah

V priebehu predajnej akcie Black Friday skupina AAA AUTO dosiahla počtu 63.000 predaných áut v tomto roku, čim vyrovnala celkový objem svojich predajov z roku 2015. Do konca decembra spoločnosť plánuje predať necelých 70.000 ojazdených automobilov a dosiahnuť tak zhruba 10% medziročného rastu.

Výsledky ankety Autobazár roka
Výsledky ankety Autobazár roka

V konkurencii 644 predajcov zvolila slovenská verejnosť ako najlepšieho predajcu ojazdených automobilov AAA AUTO. Spoločnosť tak zvíťazila i v druhom ročníku ankety Autobazár roka.

Prípravu auta pred zimou nepodceňujte. Nemuselo by sa vám to vyplatiť
Prípravu auta pred zimou nepodceňujte. Nemuselo by sa vám to vyplatiť

Prvý sneh dáva najavo, že zima už prichádza. Práve sychravé počasie hmla, dážď a sneh predstavujú za volantom auta riziká z hľadiska pozornosti, ale aj techniky jazdy. Odborníci i polícia odporúčajú dôkladnú prípravu vozidla na toto motoristicky náročnejšie ročné obdobie a pridávajú rady na bezpečnú jazdu.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!