IVECO a tím PETRONAS De Rooy IVECO na Rallye Dakar 2017

13 januára 2017, 12:35

Tím PETRONAS De Rooy IVECO je pripravený na ďalší ročník najznámejšej terénnej rely. Tri nákladné vozidlá IVECO zdolávajú náročný terén Južnej Ameriky od pondelka 2. januára až do soboty 14. januára. Gerard De Rooy vedie tím vo vozidle IVECO Powerstar. spolujazdca na palube mu robí  Moi Torrallardona a o technickú stránku sa stará Darek Rodewald. Ton van Genugten a spolujazdec Anton van Limpt spolu s Bernardom der Kinderen, ktorí sa na Dakar 2016 s pomocným vozidlom umiestnili na vynikajúcom piatom mieste, pretekajú s vozidlom IVECO Trakker. V tomto ročníku pomocné vozidlo šoféruje Wuf van Ginkel a Bert van Donkelaar.

Nový ročník najslávnejšej terénnej rely – rely Dakar – štartoval v Južnej Amerike a IVECO opäť nastúpil s tímom PETRONAS De Rooy IVECO: tri nákladné vozidlá IVECO (jeden Powerstar a dve vozidlá Trakker) súťaží od 2. do 14. januára za podpory šiestich ďalších vozidiel Trakker.

Iveco_DeRooy_Dakar2017

Rely 2017 sa uskutočňuje na náročnej trase s 12 etapami a 8.000km kľukatých ciest so selektívnymi úsekmi s dĺžkou približne 3.000km. 39. ročník pretekov prvýkrát prechádza Paraguajom, 29. krajinou vo svojej histórii a piatou na juhoamerickom kontinente, kde vlhkosť v tomto ročnom období dosahuje až 100%. Počas celého týždňa súťažiaci prechádzajú hornatými územiami, ktoré sa tiahnu vo výške 5.000 metrov nad morom. Úsek prechádzajúci Bolíviou je v porovnaní s minulým rokom dlhší a počas nočnej jazdy teplota klesá až pod bod mrazu, čo však bude vodičom ešte chýbať, keď sa na argentínskych úsekoch ocitnú uprostred 50-stupňových horúčav. Argentína tieto preteky hosťuje každoročne a v tomto roku bude opäť organizátorom veľkého finále.

Po vynikajúcom výkone v roku 2016 sa tím PETRONAS De Rooy IVECO vracia pripravený postaviť sa výzve s vodičmi Gerardom de Rooy a Tonom van Genugten a pomocným vozidlom, ktoré šoféruje Wuf van Ginkel.

525 VAN GINKEL WULFERT (nld) VAN DONKELAAR BERT (nld) KOFMAN ERIK (nld) IVECO PETRONAS TEAM DE ROOY IVECO ambiance during the Dakar 2017 Paraguay Bolivia Argentina , Scrutineering / Vérifications from December 30 to 31 2016 at Asuncion, Paraguay - Photo Francois Flamand / DPPI

Po boku šampióna ročníkov 2012 a 2016 – Gerarda de Rooy za volantom vozidla IVECO Powerstar s číslom 500 vo verzii Sleeper Cab, sedí spolujazdec Moi Torrallardona. Mechanik Darek Rodewald tiež prítomný na palube vozidla Powerstar a poskytuje technickú podporu počas celých pretekov. Vodičom druhého nákladného vozidla IVECO Trakker s číslom 507 vo verzii Day Cab je pilot Ton van Genugten so spolujazdcom Antonom van Limpt a mechanikom Bernardom der Kinderen.

20161231:Asunsion-Paraguay: TEAM DEROOY READY FOR THE DAKAR 2017

Ďalšie nákladné vozidlo, IVECO Trakker s číslom 525, je zverené do rúk vodiča Wufa van Ginkel, ktorý debutuje s nákladným vozidlom IVECO a má na starosti rýchle poskytovanie pomoci počas pretekov. Spolujazdca mu robí Erik Kofman a služby mechanika zabezpečuje Bert van Donkelaar.

525 VAN GINKEL WULFERT (nld) VAN DONKELAAR BERT (nld) KOFMAN ERIK (nld) IVECO PETRONAS TEAM DE ROOY IVECO ambiance during the Dakar 2017 Paraguay Bolivia Argentina , Scrutineering / Vérifications from December 30 to 31 2016 at Asuncion, Paraguay - Photo Francois Flamand / DPPI

Federico Villagra, obrovský objav minuloročných pretekov, súťaží o víťazstvo s vozidlom IVECO Powerstar, so spolujazdcom Adrianom Arturom Yacopini a mechanikom Ricardom Adrianom Torlaschi.

Spoločnosť IVECO informuje fanúšikov o priebehu rely pravidelne na stránke www.iveco.com/dakar každodenným zverejňovaním informácií o podrobnostiach z Južnej Ameriky. Webové stránky rozprávajú príbeh o najnáročnejších a najvyčerpávajúcejších terénnych pretekoch na svete. Tieto stránky sú v angličtine a španielčine a každý deň na nich sú aktualizované výsledky tímu PETRONAS De Rooy IVECO a uverejňované informácie o výkonoch spolu s multimediálnym obsahom, ktorý je prenášaný priamo z trate. Na kanáloch značky IVECO v sociálnych médiách sú tiež každý deň uverejňované všetky najnovšie reportáže, videozáznamy a fotografie.

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Rallye Dakar 2016 na Slovensku
Rallye Dakar 2016 na Slovensku

Expedice Iveco Dakar 2016 ve slovenské Sekuli umožnila svým zákazníkům jedinečný zážitek – usednout do soutěžního speciálu Trucker, navíc po boku opravdového pilota Dakaru.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!