Fulda uviedla na trh návesové pneumatiky s vyššou nosnosťou

13 februára 2017, 17:20

Značka Fulda uviedla na trh návesové pneumatiky Ecotonn 2 HL s vysokou nosnosťou, ktoré vychádzajú v ústrety dopytu dopravcov po zvýšení ziskovosti vďaka vyššej ložnej kapacite.

Skoro 80% európskych krajín teraz povoľuje prevádzku vozidiel s celkovou hmotnosťou nad 40 ton a mnoho dopravcov preto usiluje o optimalizáciu kapacity svojich vozidiel v tomto smere. A práve to im umožňujú pneumatiky 385 / 65R22.5 Ecotonn 2 HL, ktoré dovoľujú zaťaženie na nápravu až 10 ton. Návesy vďaka nim môžu prepravovať náklad s vyššou hmotnosťou.

Popri vyššej nosnosti pneumatiky 385 / 65R22.5 Ecotonn 2 HL sa záťažovým indexom 164km / 158L charakterizuje tiež označenie M + S, potvrdzujúce, že sú vhodné pre prevádzku v zimných podmienkach. Priaznivé hodnoty valivého odporu, priľnavosti na mokrom povrchu a hlučnosti osvedčujú povinné štítky podľa metodiky Európskej únie.

„Vďaka atraktívnej cenovej hladine nákladných pneumatík Fulda a všetkým svojim prednostiam predstavujú návesovej pneumatiky Ecotonn 2 HL s nosnosťou 10 ton veľmi zaujímavú voľbu pre vozové parky,“ povedal Benjamin Willot, riaditeľ marketingu nákladných pneumatík Goodyear pre Európu, Blízky východ a Afriku. „Nové pneumatiky nielenže ich prevádzkovateľom dovoľujú maximálne využiť zvýšenú povolenú hmotnosť, ale nesú aj zimné označenie M + S a ich robustná konštrukcia je zárukou dlhšej životnosti.“

Popri robustnej konštrukcii kostry, vďaka ktorej je možné ľahko protektorovať, je hlavným rysom nových pneumatík behúň so šiestimi širokými rebrami, skonštruovaný tak, aby odolal najrôznejšiemu zaťaženiu, ktorému musia návesové pneumatiky čeliť. Zaisťuje im vysoký kilometrový výkon a vysokú odolnosť voči možnému poškodeniu. Dezén behúňa dotvárajú široké, kľukaté dezénové drážky, ktoré na obvodových rebrách v stope vytvárajú veľký počet ostrých hrán. To prináša vysokú účinnosť pri brzdení na suchom i mokrom povrchu.

Štítky Európskej únie odrážajú vysoko hospodárnu spotrebu a účinnosť brzdenia s hodnotou B ako pre spotrebu, tak pre priľnavosť na mokre, a tiež minimálnu hlučnosť, ktorú na štítku vyjadruje jediná zvuková vlna a údaj 69 dB.
Nové pneumatiky 385 / 65R22.5 Ecotonn 2 HL, ktoré nahrádzajú doterajší štandardnej verzii návesových pneumatík, sú protektorovatelné a možno ich prerezávať. Na slovenskom trhu sú už v predaji.

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Fulda uvádza na trh nové nákladné pneumatiky Ecocontrol 2+ a Ecoforce 2+
Fulda uvádza na trh nové nákladné pneumatiky Ecocontrol 2+ a Ecoforce 2+

Značka Fulda uvádza na trh nové nákladné pneumatiky na hnanú a riadiacu nápravu, ktoré prinášajú dlhší kilometrový prebeh ako predchádzajúce generácie. Nový rad pneumatík Fulda s vynikajúcim pomerom cena/kvalita zahŕňa pneumatiky Ecocontrol 2+ na riadiacu nápravu a Ecoforce 2+ na hnanú nápravu. Súbežne s uvedením novej generácie nákladných pneumatík Fulda na trh sa portfólio značky […]

Fulda Kristall Control HP2: skvelý výkon v zimnej sezóne
Fulda Kristall Control HP2: skvelý výkon v zimnej sezóne

Značka Fulda vyvinula novú vysoko výkonnú zimnú pneumatiku pre silné vozidlá s označením Kristall Control HP2. Spojila v nej celý rad moderných technológií s cieľom vytvoriť pneumatiku, na ktorú sa vodiči môžu v zime spoľahnúť. Fulda Kristall Control HP2 bude na trhu od jesene tohto roku v celkovo 35 rozmeroch.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!