Goodyear uvádza na trh všestranné univerzálne pneumatiky – Wrangler All-Terrain Adventure

18 apríla 2017, 13:26

Spoločnosť Goodyear uvádza na trh Wrangler All-Terrain Adventure, nové pneumatiky, ktoré pokračujú v odkaze vysoko hodnotenej rodiny pneumatík Wrangler. Tieto húževnaté a odolné pneumatiky sú ideálne pre jazdu v teréne, no perfektne sa hodia aj pre prevádzku na ceste. Vďaka ich všestrannosti môže vodič zísť z cesty, kedykoľvek sa mu zachce.

Rozmach vozidiel SUV

Modely SUV sú v celej Európe čoraz viac obľúbenejšie a ich výroba od roku 2012 prudko rastie. V roku 2016 už „es-ú-véčka“ tvorili v Európe najväčší segment s celkom 15,14 miliónov novo registrovaných vozidiel, čo bolo o 6,5% viac ako v roku 2015. Inými slovami, každý štvrtý predaný automobil v Európe bol model SUV. Pneumatiky Wrangler All-Terrain Adventure vychádzajú v ústrety požiadavkám vodičov SUV, ktorí si chcú užívať ako cestu po ceste, tak i mimo nej, a ponúkajú im výraznejšie terénne charakteristiky ako bežné SUV pneumatiky.

Húževnaté a odolné pneumatiky pre zážitok z jazdy v teréne

Konštrukcia pneumatiky Wrangler All-Terrain Adventure využíva ultra-silnú vrstvu tkaniny z vlákien Kevlaru®. Vrstva zosilňuje behúň a poskytuje silnú a spoľahlivú ochranu pred defektmi a poškodením pneumatiky, aby si vodiči mohli užívať bezstarostnú jazdu terénom. K vysokému stupni ochrany ďalej prispieva technológia Durawall, ktorá zvyšuje odolnosť voči defektom a prerazeniu na bokoch pneumatiky .

Nové, otvorené bloky v ramene pomáhajú odstraňovať z behúňa blato a zaisťujú tak lepšiu trakciu v teréne priamo tam, kde je najviac potrebná.

Spoľahlivá priľnavosť pre maximálnu kontrolu nad vozidlom počas celej jazdy

Hrany behúňa pneumatík Wrangler All-Terrain Adventure prispievajú k prenosu sily medzi pneumatikou a povrchom cesty a dodávajú tak pneumatikám dostatočnú priľnavosť potrebnú pre spoľahlivé ovládanie a brzdný výkon.

Predĺžený kilometrový výkon

Konštruktéri značky Goodyear vylepšili dezén behúňa s cieľom rovnomernejšieho rozloženia tlaku v jazdnej stope. Výsledkom je vynikajúca hodnota kilometrového výkonu a skvelá výkonnosť pri jazde po ceste. Výsledky testov spoločnosti DEKRA preukázali, že pneumatiky Wrangler All-Terrain Adventure majú v priemere o 37% vyšší kilometrový výkon ako ostatné testované pneumatiky.

„Naša dlhá tradícia v segmente 4×4 a preukázateľná história vývoja pneumatík pre 4×4 a SUV, ktoré zbierajú rôzne ocenenia, nám umožnili vytvoriť pneumatiky Goodyear Wrangler All-Terrain Adventure, ktoré vodičom poskytujú plnú kontrolu nad vozidlom a dovoľujú im striedať ceste a terén, kedykoľvek sa im len zachce,“ povedal Martijn De Jonge, produktový riaditeľ obchodnej jednotky osobných pneumatík Goodyear v Európe, na Blízkom východe a v Afrike.

Pneumatiky Wrangler All-Terrain Adventure budú na trhu v 27 rozmeroch a môžu byť využité na vozidlách ako Land Rover Defender, Jeep Wrangler, Mercedes triedy G, Toyota Hilux, Toyota Land Cruiser alebo Volkswagen Amarok.

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Ewals predlžuje zmluvu s Goodyearom
Ewals predlžuje zmluvu s Goodyearom

Popredný poskytovateľ logistických služieb – Ewals Cargo Care – si ako svojho dodávateľa nákladných pneumatík opäť zvolil spoločnosť Goodyear a rozhodol sa tak pre pokračovanie viac ako dvadsaťročnej vzájomnej spolupráce. Zmluva platná na celom území Európy zahŕňa dodávky pneumatík pre 3000 návesov a 550 ťahačov spoločnosti, ale aj celú škálu podporných služieb pod značkou Goodyear […]

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 celkovým víťazom testu letných pneumatík
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 celkovým víťazom testu letných pneumatík

Časopis Auto Bild allrad vyhodnotil vysoko výkonné (UHP) pneumatiky značky Goodyear ako celkovo najvýkonnejšie testované pneumatiky. Eagle F1 Asymmetric 3 pravidelne bodujú v najrôznejších testoch, Auto Bild allrad sa k ich výsledkom pripojil takisto pochvalou, že ide o veľmi vyvážené cestné pneumatiky. Pri brzdení na suchom povrchu sa Eagle F1 Asymmetric 3 pri teste umiestnili […]

Premio začína sezónu pre motoristov
Premio začína sezónu pre motoristov

Sieť pneuservisou  a autoservisov Premio je už pripravená na začiatok sezóny spojenej s výmenou pneumatík za letné. Okrem iného pripravila špeciálnu akciu na kúpu sady pneumatík značiek Goodyear a Dunlop, v ktorej je možné získať kupón na doplnkové služby.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!