Nové Wrangler All-Terrain Adventure od Goodyear zvíťazili v teste

3 júla 2017, 15:45

Pneumatiky Wrangler All-Terrain Adventure 265/65 R17 spoločnosti Goodyear obsadili prvé miesto v porovnávacom teste univerzálnych pneumatík časopisu DriveOut Magazine. Zo všetkých siedmich testovaných pneumatík sa umiestnili najlepšie s celkovým výsledkom 97,46 %. Poskytli tak svedectvo o výsledku neustálych inovácií značky Goodyear a jej dlhoročných skúsenostiach v segmente 4×4.

Test brzdenia

Nové Wrangler All-Terrain Adventure od Goodyear zvíťazili v teste časopisu DriveOut
Nové Wrangler All-Terrain Adventure od Goodyear

Pri teste brzdenia na asfaltovej ceste DriveOut Magazine uskutočnil tri náhle pribrzdenia z rýchlosti 100 km/h. Wrangler All-Terrain Adventure pri teste

preukázala vôbec najlepšie brzdné vlastnosti a priemernú brzdnú vzdialenosť 35,8 metra.

DriveOut Magazine vykonal aj skúšku brzdenia na poľnej ceste. Vozidlá pri nich museli trikrát prudko zastaviť z rýchlosti 70 km/h. Pneumatiky Wrangler All-Terrain Adventure značky Goodyear sa v tomto teste delili o prvé miesto.

Test prerazenia bočnice

Skúšky odolnosti bočnice pneumatík voči prerazeniu sa všeobecne v kategórii 4×4 považujú za jedny z najdôležitejších, pretože sa pri nich skúma, aký odpor pneumatika kladie ostrému predmetu vrazenému do ramennej časti bočnice. Pneumatiky Wrangler All-Terrain Adventure značky Goodyear si v tomto teste počínali rovnako veľmi zdatne a obsadili druhé miesto.

Konštruktéri značky Goodyear vytvorili pneumatiky s ultra-silnou vrstvou tkaniny z vlákien Kevlaru®. Vrstva zosilňuje behúň a poskytuje pneumatike silnú a spoľahlivú ochranu pred defektmi a poškodením. K vysokému stupňu ochrany ďalej prispieva technológia Durawall™, ktorá zvyšuje odolnosť voči defektom a prerazeniu na bokoch pneumatiky.

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Nové pneumatiky Goodyear KMAX pre nízkoložné návesy
Nové pneumatiky Goodyear KMAX pre nízkoložné návesy

Spoločnosť Goodyear rozširuje rad pneumatík s vysokým kilometrovým výkonom KMAX a uvádza na trh prevedenie KMAX T pre nízkoložné návesy.

Goodyear uvádza na trh všestranné univerzálne pneumatiky – Wrangler All-Terrain Adventure
Goodyear uvádza na trh všestranné univerzálne pneumatiky – Wrangler All-Terrain Adventure

Spoločnosť Goodyear uvádza na trh Wrangler All-Terrain Adventure, nové pneumatiky, ktoré pokračujú v odkaze vysoko hodnotenej rodiny pneumatík Wrangler. Tieto húževnaté a odolné pneumatiky sú ideálne pre jazdu v teréne, no perfektne sa hodia aj pre prevádzku na ceste. Vďaka ich všestrannosti môže vodič zísť z cesty, kedykoľvek sa mu zachce.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 celkovým víťazom testu letných pneumatík
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 celkovým víťazom testu letných pneumatík

Časopis Auto Bild allrad vyhodnotil vysoko výkonné (UHP) pneumatiky značky Goodyear ako celkovo najvýkonnejšie testované pneumatiky. Eagle F1 Asymmetric 3 pravidelne bodujú v najrôznejších testoch, Auto Bild allrad sa k ich výsledkom pripojil takisto pochvalou, že ide o veľmi vyvážené cestné pneumatiky. Pri brzdení na suchom povrchu sa Eagle F1 Asymmetric 3 pri teste umiestnili […]

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!