Goodyear obúva nové modely Jaguar

10 júla 2017, 13:49

Spoločnosť Goodyear oznámila, že si ju automobilka Jaguar Land Rover vybrala ako dodávateľa originálnej výbavy pre nové modely Jaguar F-PACE, Land Rover Discovery a Range Rover.

Goodyear obúva nové modely Jaguar F-PACE, Land Rover Discovery a Range Rover Velar
Goodyear obúva nové modely Jaguar

Goodyear vyvinul pneumatiky Eagle F1 Asymmetric SUV AT ako pre Jaguar F-PACE, vôbec prvé SUV značky s vynikajúcou dynamikou a mimoriadnym dizajnom, tak pre model Range Rover Velaro, ktorý kombinuje elegantnú jednoduchosť s najmodernejšou konštrukciou a technickou výbavou.

Všetky pneumatiky ponesú charakteristické označenie J LR ako potvrdenie toho, že je Jaguar v rozmeroch 255/60R18 112W XL, 255/55R19 111W XL a 255/50R20 109W XL schválil pre svoje vozidlá. Inžinieri spoločnosti Goodyear pneumatiky vyvinuli s cieľom splniť všetky špecifické požiadavky výrobcu na nízku hodnotu valivého odporu, nízku hmotnosť a dobrú výkonnosť aj v terénnych podmienkach.

Pre nový Land Rover Discovery, rodinu vozidiel SUV s výnimočným dizajnom, najmodernejšou technickou výbavou a mimoriadne všestranným použitím, boli pneumatiky Goodyear Eagle F1 Asymmetric SUV ako originálna výbava homologované v rozmeroch 255/60R19 113W XL AT, 255/55R20 110W XL AT a 275/45R21 110W XL.

„Návrh a konštrukcia originálnej výbavy pre nové kultové platformy Jaguar Land Rover opätovne potvrdzuje schopnosť značky Goodyear porozumieť nárokom výrobcov prémiových vozidiel a napĺňať ich,“ povedal Nick Harley, výkonný riaditeľ spoločnosti Goodyear pre originálnu výbavu osobných vozidiel v regióne Európa, Blízky východ a Afrika. „Dodávky výbavy pre Jaguar Land Rover sú náš dlhodobý úspech. Umožnilo ho vysoké nasadenie našich konštruktérov, vďaka ktorému sme pre napäto očakávané prémiové modely SUV ako Jaguar F-PACE, Range Rover Velaro a Land Rover Discovery dokázali vyvinúť na mieru strihané pneumatiky s vysokou účinnosťou, výkonnosťou a kvalitatívnej úrovni.“

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Nové Wrangler All-Terrain Adventure od Goodyear zvíťazili v teste
Nové Wrangler All-Terrain Adventure od Goodyear zvíťazili v teste

Pneumatiky Wrangler All-Terrain Adventure 265/65 R17 spoločnosti Goodyear obsadili prvé miesto v porovnávacom teste univerzálnych pneumatík časopisu DriveOut Magazine. Zo všetkých siedmich testovaných pneumatík sa umiestnili najlepšie s celkovým výsledkom 97,46 %. Poskytli tak svedectvo o výsledku neustálych inovácií značky Goodyear a jej dlhoročných skúsenostiach v segmente 4×4.

Nové pneumatiky Goodyear KMAX pre nízkoložné návesy
Nové pneumatiky Goodyear KMAX pre nízkoložné návesy

Spoločnosť Goodyear rozširuje rad pneumatík s vysokým kilometrovým výkonom KMAX a uvádza na trh prevedenie KMAX T pre nízkoložné návesy.

Goodyear uvádza na trh všestranné univerzálne pneumatiky – Wrangler All-Terrain Adventure
Goodyear uvádza na trh všestranné univerzálne pneumatiky – Wrangler All-Terrain Adventure

Spoločnosť Goodyear uvádza na trh Wrangler All-Terrain Adventure, nové pneumatiky, ktoré pokračujú v odkaze vysoko hodnotenej rodiny pneumatík Wrangler. Tieto húževnaté a odolné pneumatiky sú ideálne pre jazdu v teréne, no perfektne sa hodia aj pre prevádzku na ceste. Vďaka ich všestrannosti môže vodič zísť z cesty, kedykoľvek sa mu zachce.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!