Dunlop dodal pre Harley Davidson už desať miliónov pneumatík

14 augusta 2017, 18:19

Už viac ako 30 rokov spolupracujú dizajnéri značky Dunlop so spoločnosťou Harley-Davidson na vývoji pneumatík, ktoré spĺňajú veľmi prísne požiadavky na výkonnosť pneumatík pre motorky Harley-Davidson.

Nová pneumatika GT502 pre Harley Davidson

Najnovšie Dunlop na základe dodávky originálnej výbavy zaviedol do výroby GT502 pneumatiky pre najnovší model XL1200 CX Roadster.

Toto posledné rozšírenie radu pokračuje v spolupráci, ktorá sa začala v roku 1981, kedy Harley-Davidson Dunlop vybral ako originálnu pneumatiku pre model Harley-Davidson Sportster. O dva roky neskôr sa Dunlop stal výhradným dodávateľom originálnych pneumatík pre FL.

Od tejto doby Dunlop vyvíja špeciálne pneumatiky pre niektoré z najkvalitnejších motocyklov značky Harley-Davidson, vrátane Dunlop American Elite.Dunlop GT502 - vyvinutá v spolupráci s Harley Davidson

American Elite si medzi jazdcami Harley-Davidson získala obľubu kvôli predĺženiu kilometrového výkonu, ktorý ju predurčuje na dlhé vzdialenosti. Jej vysokej životnosti napomáha technológia Multi-Tread™, ktorá na zadnom kolese kombinuje odolnú zmes v strede pneumatiky so špeciálnou novou zmesou, ktorá zabezpečuje dobrú priľnavosť v oblasti ramena pneumatík.

Najnovšie Harley Davidson schválil nové pneumatiky Dunlop GT502 pre svoj nový model XL1200 CX Roadster. Dva nové rozmery pneumatiky GT502 sa vyznačujú úplne novou radiálnou konštrukciou, ktorá zodpovedá športovejšiemu charakteru nového Roadsteru s dynamickým odpružením a vylepšenými brzdovými časťami

„Harley-Davidson nastavuje pre svojich dodávateľov veľmi náročné štandardy. Sme hrdí na to, že už tri desaťročia s ním môžeme úzko spolupracovať na celom rade jeho modelov. Desaťmiliónta originálna pneumatika pre Harley-Davidson predstavuje pre nás významný míľnik. Teraz sa už zameriavame na vývoj inovatívnych nových produktov pre nové modely značky Harley-Davidson,“ povedal Andy Marfleet, marketingový riaditeľ spoločnosti Dunlop Motorcycle v regióne Európa, Blízkom východe a Afrike.

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

SealTech ako riešenie pre predĺženie prevádzkyschopnosti vozidla po defekte
SealTech ako riešenie pre predĺženie prevádzkyschopnosti vozidla po defekte

Spoločnosť Goodyear oznamuje, že jej niekoľkokrát ocenené vysoko výkonné pneumatiky Eagle F1 Asymmetric 3, vybavené najnovšou technológiou značky Goodyear-SealTech, schválila automobilka Volkswagen ako originálnu výbavu svojho nového modelu Arteon.

Nové Dunlop D213 GP Pro – pneumatiky pre víťazov
Nové Dunlop D213 GP Pro – pneumatiky pre víťazov

Dunlop uvádza na trh tretie pneumatiky v hyperšportovom segmente v priebehu posledných šiestich mesiacov. Úplne nové pneumatiky D213 GP Pro vyvinul pre skutočných „profi“ jazdcov ako nástupcu pneumatík D212 GP Pro, ktoré prispievali k víťazstvu v legendárnych pretekoch Isle of Man TT.

Nová pneumatika Dunlop SportSmart2 Max si odniesla víťazstvo v teste životnosti
Nová pneumatika Dunlop SportSmart2 Max si odniesla víťazstvo v teste životnosti

Nezávislý motocyklový časopis Motorrad vyhlásil najnovšiu pneumatiku Dunlop SportSmart2 Max za víťaza testu hyperšportových pneumatík čo sa parametru odolnosti a kilometrového výkonu týka. Vychádzal pritom z výsledkov náročného, 4000 kilometrov dlhého testu na území piatich európskych krajín – od Álp až po Pyreneje.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!