Goodyear ponúka v zime pokojnejšiu jazdu vďaka pneumatík s technológiou SoundComfort

9 októbra 2017, 15:40

Goodyear predstavuje nový rad zimných pneumatík vybavených technológiou SoundComfort. Po úspešnom zavedení tejto technológie na znižovanie hluku do radu letných pneumatík teraz spoločnosť Goodyear umožňuje, aby si zákazníci vyberali s technológiou SoundComfort i pneumatiky zimné.

3 hlavné zdroje hluku v interiéri vozidla

Čím tichšia jazda, tým pohodlnejšia. Na hlučnosti v interiéri vozidla sa však podieľa celý rad vplyvov: vietor, rýchlosť jazdy, podmienky na ceste, hluk motora a konštrukcie auta a samozrejme i pneumatiky. A v úsilí o zníženie hluku v kabíne majú práve pneumatiky v porovnaní s inými konštrukčnými riešeniami, napríklad systémom odpruženia, najväčší potenciál, a to ako kvôli cene, tak i hmotnosti.

Rezonance je zobrazená modre

Jedným z hlavných zdrojov hluku pneumatík je rezonancia priestorov vo vnútri pneumatiky, ktorá vzniká vibráciou vzduchu vo vnútri pneumatiky a prenáša sa do konštrukcie vozidla. Technológia SoundComfort značky Goodyear pôsobí tak, že obmedzuje rezonanciu vzduchu priamo v pneumatikách.

Goodyear vybavuje vnútorný povrch pneumatiky dielom polyuretánovej peny. Vrstva pokročilej peny s otvorenými bunkami znižuje vibrácie vzduchu a vytvára tak príjemné prostredie pre vodiča a cestuúcich, ktorým umožňuje, aby si mohli vychutnať i počas jazdy hudbu či konverzáciu. Technológia SoundComfort dokáže bez akéhokoľvek obmedzenia jazdného výkonu znížiť hluk v kabíne v porovnaní s bežnými pneumatikami až o polovicu.

Technológie SoundComfort sú teraz vybavené pneumatikami v nasledujúcich rozmeroch:

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!