Nové Audi A8 bude jazdiť na originálnych pneumatikách Goodyear

11 decembra 2017, 15:40

Spoločnosť Goodyear oznámila, že pneumatiky Eagle F1 Asymmetric 3 a UltraGrip Performance Gen-1 boli schválené ako originálna výbava nového modelu Audi A8.

Pneumatiky Goodyear, ktoré budú slúžiť ako originálna výbava pre nové Audi A8

Pre A8 budú použité pneumatiky rôznych dezénov a rozmerov: zimné UltraGrip Performance Gen-1 v rozmeroch 235/55R18 104H XL a 265/40R20 104V XL a letné Eagle F1 Asymmetric 3 v rozmeroch 255/45R19 104Y XL – a to ako v štandardnom prevedení, tak aj vo verzii s ultranízkym valivým odporom v záujme splnenia požiadaviek Audi na spotrebu – a 265/40R20 104Y XL. Všetky použité pneumatiky Goodyear ponesú označenie AO (a AO1) ako potvrdenie toho, že ich Audi schválilo ako originálnu výbavu vyvinutú špeciálne pre jeho vozidlá.

V záujme pokojnej a pohodlnej jazdy zahŕňajú dezény pneumatík Eagle F1 Asymmetric 3 homologovaných pre Audi A8 technológiu Goodyear SoundControl – vrstvu polyuretánovej peny s otvorenými bunkami upevnenú na vnútornom povrchu pneumatiky, ktorá aktívne znižuje rezonanciu vzduchu vo vnútri pneumatiky, teda jeden z hlavných zdrojov hlučnosti pneumatík. Technológia SoundComfort dokáže bez akéhokoľvek obmedzenia jazdného výkonu znížiť hluk v kabíne v porovnaní s bežnými pneumatikami až o polovicu.

Nick Harley, výkonný riaditeľ originálnej výbavy Goodyear pre osobné vozidlá v regióne Európa, Blízky východ a Afrika, povedal: „Skutočnosť, že si nás Audi vybralo pre výrobu originálnej výbavy pre svoj nový luxusný sedan najvyššej triedy A8, je pre konštruktérov spoločnosti Goodyear veľkým ocenením. Pre vodičov Audi A8, ktorí hľadajú jedinečnú a dynamickú jazdu so skvelou ovládateľnosťou, pohodlím a výkonnosťou za všetkých podmienok, vytvorili pneumatiky strihané im priamo na mieru.“

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!