Porsche schválilo pneumatiky Dunlop Sport Maxx Race 2 pre nový model

21 decembra 2017, 8:42

Značka Dunlop oznámila, že automobilka Porsche schválila jej nové pneumatiky Sport Maxx Race 2 v rozmeroch 265/35 ZR 20 (99Y) XL a 325/30 ZR 21 (108Y) XL ako originálnu výbavu pre použitie na ceste na jej novom modeli 911 GT2 RS.

Dunlop Sport Maxx Race 2 pre novy model Porche 911 GT2 RS

Nástupca pneumatík Sport Maxx Race Dunlop vyvíjal priamo v spolupráci s Porsche, aby splnil jej výnimočné požiadavky na nové 911 GT2 RS: vynikajúca výkonnosť na suchej vozovke a najrýchlejší úsekový čas pre zapálených energických jazdcov.

S pneumatikami Sport Maxx Race 2, ktoré už boli schválené i pre nové 911 GT3, Dunlop pokračuje v ponuke špeciálnych pneumatík pre vozidlá značky Porsche.

Pneumatiky Sport Maxx Race 2 sú skvelým pokračovaním predchádzajúceho radu Sport Maxx Race a výborne dopĺňajú naše 911 GT2 RS, či už vďaka svojej výkonnosti na suchom povrchu, priľnavosti alebo presnosti riadenia. Dunlop veľmi dobre rozumie našim požiadavkám,” povedal Jan Frank z Porsche.

Skúsenosti značky Dunlop z rôznych víťazstiev v motoristickom športe sú základom pre navrhovanie a vývoj ultravýkonných pneumatík pre športové vozidlá typu Porsche 911 GT2 RS. Motoristický šport predstavuje najprísnejší test a skúšobný terén, pretože dovoľuje zber významného objemu dát a spätnej väzby od vodičov a umožňuje porovnanie s ostatnými značkami s cieľom ďalej posúvať hranice inovácií. Víťazstvo v pretekoch 24H je pre každého výrobcu pneumatík vrcholným testom odolnosti a stabilnej výkonnosti a Dunlop dokáže prenášať poznatky z pretekov 24H Nürburgring a 24H Le Mans do výkonných cestných pneumatík.

Sport Maxx Race 2 boli schválené ako originálna výbava modelu 911 GT2 RS po intenzívnych skúškach na Nordschleife v Nemecku a v testovacom zariadení značky Porsche v Nardò.

 Najrýchlejší úsekový čas

Kľúčom pre dosiahnutie najrýchlejšieho času na okruhu je vysoká priľnavosť a presnosť riadenia. Zdokonalením guľového tvaru pneumatík dokázal Dunlop vyrovnať rozloženie tlaku v jazdnej stope, čo sa pre vodiča prejavuje lepšou spätnou väzbou v zákrutách a vyššou presnosťou riadenia.

Pneumatiky Sport Maxx Race 2 využívajú spojku medzi dezénovými drážkami, ktoré zvyšujú tuhosť pneumatiky; konštruktéri sa pri ich návrhu inšpirovali štruktúrami výstužami, ktoré sa vyskytujú v prírode. Konštrukčná metóda ‘LightWeight Reinforcement Structure Design’ vývojárom umožnila ušetriť na spotrebe gumy. Výsledkom je pritom tuhšia a ľahšia pneumatika s minimálnou možnou celkovou hmotnosťou.

Výnimočná výkonnosť na suchu

Novo vyvinuté pneumatiky Sport Maxx Race 2 sú vyrobené z unikátnej zmesi odvodenej od zmesi pretekárskych pneumatík, ktorá predstavuje rozhodujúci prvok pri zlepšovaní vlastností v záujme vysoko výkonného riadenia. Pretekárska zmes sa zahrieva rýchlejšie ako štandardná zmes, čo zlepšuje hodnotu trenia medzi pneumatikou a vozovkou a prináša tak extrémnu priľnavosť a dlhodobú stabilnú výkonnosť pri riadení veľmi silných vozidiel.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!