Technická informácia SKF – zmeny v konštrukcii ložísk pre vozidlá Renault

31 mája 2017, 9:55

Zmeny sa týkajú zadného ložiska pod označením VKBA968 pre vozidlá RENAULT 18, 21, 25,30, Espace I / II, Fuego, Megane I, Safrane a Scenic a zadného ložiska pod označením VKBA969 pre vozidlá RENAULT 9, 11, 19, Clio I / II, Megane I a Super 5.

SKF vyvinulo a použilo iný dizajn pre tesnenie a prírubovů konštruciu kolesového ložiska VKBA968 (OE číslo 77 01 204 667). Tento vývoj dizajnu bol dôkladne testovaný a výkon ložiska plne vyhovuje požiadavkám OE.

Aj keď je nová konštrukcia vizuálne odlišná od predchádzajúceho dizajnu (dvojbritvové tesnenie namiesto axiálneho s viac obrábanými povrchmi), sú obe varianty plne zameniteľné a nevyžadujú žiadne špecifické montážne pokyny. Nové dvojbritvové tesnenie SKF navyše poskytuje lepšie tesniace vlastnosti.

SKF vyvinulo a používa iný zpôsob utesnenia pre ložisko kolesa SKF VKBA 969 (OE číslo 77 01 463 523). OE používa axiálne tesnenie na montážnej strane, zatiaľ čo SKF používa dvojbritvové tesnenie na oboch stranách ložiska.

Poznámka! Táto nová konštrukcia zaisťuje OE kvalitu a navyše poskytuje možnosť montáže ložiska z oboch strán a tým eliminuje riziko nesprávnej montáže a aj ju uľahčuje. Nové dvojbritvové tesnenie navyše poskytuje lepšie tesniace vlastnosti. Oby dve varianty sú zameniteľné!

Na tomto odkaze sa môžete pozrieť na ďalšie technické videá SKF.

Související články

Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu
Nemecká firma ATH-Heinl hľadá firmy pre spoluprácu

Nemecká firma ATH-Heinl disponuje viac ako 28 rokmi skúseností v odvetví vybavenia servisov. V súvislosti s dynamickým rozvojom na českom a slovenskom trhu hľadá firma ATH-Heinl na stálu spoluprácu firmy – technické servisy s oprávneniami.

Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy
Nový servisný koncept PSA Groupe pre nezávislé servisy

Spoločnosť P Automobil Import, člen švajčiarskej skupiny Emil Frey, ktorá pre slovenský trh zabezpečuje import vozidiel Peugeot, Citroën, DS a Opel, sa najnovšie stala držiteľom licencie na servisný koncept EUROREPAR CAR SERVICE. Na slovenský autoopravárenský trh, tak prináša celosvetovo rozšírený servisný koncept výrobcu automobilov PSA Groupe, určený pre nezávislých opravárov.

ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku
ZF Aftermarket: Častá chyba v diagnostice dvouhmotového setrvačníku

Příznaky jsou (někdy) zavádějící. Charakteristický hluk během startování motoru nutně neznamená opotřebení dvouhmotového setrvačníku. Nesprávná diagnostika způsobí, že se kovový zvuk objevuje i po opravě. Skutečnou příčinou problému přitom mohou být příliš nízké startovací otáčky motoru.

Technická informácia SKF –  nová konštrukcia kolesových ložísk
Technická informácia SKF – nová konštrukcia kolesových ložísk

U kolesových ložísk nákladných vozidiel Renault a Volvo, VKBA 5423, VKBA 5424 a VKBA 5425, vytvorila spoločnosť SKF novú modifikáciu s konkrétnymi pokynmi pre montáž.

Technická informácia SKF
Technická informácia SKF

Spoločnosť SKF Vám prináša odporúčanie na montáž rozvodové sady VKMA-C 98109. Rozvodová sada sa používa u vozidiel SUBARU Forester, Impreza, Legacy, Outback 1.6, 2.0, 2.5, kde je nutné zaistenie správnej vôle pre rozvodový remeň.

Produktová informácia SKF o obsahu sady a tvaru manžety VKPJ 8025
Produktová informácia SKF o obsahu sady a tvaru manžety VKPJ 8025

Spoločnosť SKF Vám prináša informácie o obsahu sady a tvaru manžety VKPJ 8025, ktorá sa používa u vozidiel BMW radu 3 a X5.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!