Priemerná cena jazdených Golfov je na tohtoročnom minime

6 novembra 2017, 18:27

V októbri ponuka inzerovaných áut vzrástla v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom o 1.000, celkovo na 40.000 kusov. Ich priemerná cena sa znížila o takmer 700 eur a klesol aj vek ponúkaných automobilov. Naopak, mierne vzrástol počet najazdených kilometrov. Medzi prvými tromi najinzerovanejšími autami sa držia rovnako ako v septembri Škoda Octavia, Volkswagen Golf a Volkswagen Passat. 

Cena jedného z najponúkanejších modelov áut Škoda Octavia sa aj napriek nárastu oproti septembru stále drží výrazne nižšie (7.051 eur) ako v iných mesiacoch roka. Prišlo aj k rozšíreniu ponuky týchto áut. Inzerovaných bolo až 3.373 vozidiel. Najvyššiu priemernú cenu dosiahla Octavia v tomto roku vo februári. Vyšplhala sa až na 9.370 eur.

„Pokles priemernej ceny zaznamenal aj Volkswagen Golf, ktorý bol v októbri aj v septembri druhým najinzerovanejším vozidlom na Slovensku. Jeho cena klesla na tohtoročné minimum – 5.869 eur. To je až o 1.940 eur menej ako v máji, kedy bol Golf ponúkaný za zatiaľ najvyššiu tohtoročnú priemernú cenu,“ porovnáva ponuku generálna riaditeľka AAA AUTO Karolína Topolová. Ponuka Golfov nezaznamenáva tak výrazné výkyvy ako v prípade Octavií. S rozdielom pár stoviek áut je viac-menej konštantná. Tretím najinzerovanejším automobilom bol rovnako ako v minulom mesiaci Volkswagen Passat a štvrtá bola Škoda Fabia.

Vývoj ceny inzerovaných áut

V porovnaní s minulým mesiacom sa medzi TOP10 najinzerovanejšími automobilmi neobjavili žiadni nováčikovia. K posunom prichádzalo iba v rámci tejto desiatky

TOP 10 inzerovaných áut

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!