DB Schenker svojou zbernou sieťou prepojí 38 krajín

18 septembra 2017, 14:49

DB Schenker, poskytovateľ integrovaných logistických riešení posilňuje svoju cestnú prepravnú sieť a predstavuje dva nové produkty v európskej zbernej službe.  

Vyššia výkonnosť siete a garancia doručenia

 

Medzi všetkými významnými obchodnými centrami Európy spúšťa denné prepravné linky, čo umožní väčšiu flexibilitu a rýchlejšiu distribúciu zásielok. Zákazníci si budú môcť vybrať z dvoch produktov: DB SCHENKERsystem a DB SCHENKERsystem premium.

“DB SCHENKERsystem je najlepším riešením pre firmy, ktoré chcú svoje zásielky prepraviť rýchlo a spoľahlivo kamkoľvek v Európe,” hovorí Christian Drenthen, Executive Vice President a Head of Land Transport v DB Schenker. “Ak je pre zákazníka najdôležitejšia rýchlosť doručenia, môže si zvoliť DB SCHENKERsystem premium. S touto službou získavajú zákazníci najlepší prepravný čas a garanciu doručenia v danom termíne!”

Nové nastavenie siete prepája 430 cestných terminálov v 38 krajinách Európy, čo umožňuje na niektorých trasách výrazne zlepšiť prepravné časy. “Pokiaľ ide o nákladnú prepravu, tvoríme Európu bez hraníc a reflektujeme aj na požiadavky just-in-time produkcie a stále tesnejšie prepájanie európskej ekonomiky,” dodáva Drenthen. “Veríme, že lepšie prepravné časy prispejú aj k zvýšeniu efektivity a produktivity našich zákazníkov.”

300.000 zásielok denne na ceste Európou

DB Schenker je vzhľadom na kapacitu svojej zbernej siete najväčším poskytovateľom cestnej zbernej služby v Európe. Spoločnosť konsoliduje zásielky, ktoré sú následne prepravované v rámci siete, využívajúcej nový koncept tzv. platformy.

Ten umožňuje nielen výrazne skrátiť prepravné časy na najviac využívaných trasách ale aj znížiť emisie CO2 produkované pri preprave. Viac ako 20.000 zamestnancov v zbernej sieti každodenne spracuje približne 300.000 zásielok a týždenne vypraví približne 30.000 pravidelných zberných liniek. Vďaka online sledovaniu zásielok je možné stav zásielok neustále monitorovať.

Zberná služba
Zberná služba je systémový produkt, ktorým môžu byť prepravované akékoľvek kusové zásielky – napríklad krabice, klietky, palety alebo aj iné neštandardné prepravné kusy ako napríklad káble, rolky alebo sudy. Sieť zberných terminálov umožňuje spoločnosti DB Schenker využívať kapacitu zberných vozidiel maximálne efektívne.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!