Nový van značky MAN je už dostupný naprieč Európou

25 septembra 2017, 19:22

V septembru výrobca predstaví nový modelový rad aj na ostatných kľúčových európskych trhoch. Veľký van značky MAN s maximálnou celkovou hmotnosťou od 3 do 5,5 ton, tak bude dostupný prakticky neobmedzene.

Predaj novinky rozširuje MAN Truck & Bus do veľkej časti Európy. Uvedenie na slovenský trh je naplánované na 1. januára 2018.

Okrem dodávkového vozidla a presklenej dodávky sortiment vozidiel MAN TGE v súčasnosti obsahuje aj podvozok s jednoduchou alebo dvojitou kabínou. V rámci jednotlivých verzií vanu si zákazníci môžu vybrať z dvoch rázvorov, troch výšok strechy a troch dĺžok.

Objem nákladného priestoru v dodávkovom vozidle podľa zvolenej veľkosti karosérie dosahuje až 18,4 m3. Na výber je pohon predných, zadných alebo všetkých štyroch kolies, a to v spojení so šesťstupňovou manuálnou alebo osemstupňovou automatickou prevodovkou. Vznetový motor so zdvihovým objemom 1968 cm3 poskytuje najvyššiu mieru hospodárnosti pri výkonoch 75 kW/102 k, 90 kW/122 k, 103 kW/140 k alebo 130 kW/177 k.

K bezpečnosti a pohodliu vodiča aj cestujúcich v novom vane MAN TGE prispieva viacero sofistikovaných asistenčných systémov, vozidlo disponuje napríklad štandardne dodávaným asistentom núdzového brzdenia EBA, ale aj príplatkovým adaptívnym tempomatom ACC.

Vďaka hospodárnej spotrebe i nízkym nákladom na údržby a opravy má nový MAN TGE veľmi zaujímavé hodnoty celkových nákladov na vlastnenie vozidla (TCO). Silnou stránkou je však aj úroveň servisu, ktorý pokrýva prakticky akúkoľvek požiadavku: od flexibilných podmienok údržby a opráv a predĺžení záruky až po 24-hodinové asistenčné služby na cestách a zameranie na zákazníka.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!