Goodyear vyvinul nové unikátne návesové pneumatiky na mieru

27 septembra 2017, 10:33

Tridsať rokov spolupráce popredného prepravcu osobných vozidiel ECM a spoločnosť Goodyear –  jej služby FleetFirst neviedlo iba k minimalizácii nútených odstávok jeho vozidiel, zníženie administratívy a nižším nákladom na vlastníctvo vozidiel. Jej výsledkom je i vývoj špeciálnych pneumatík skonštruovaných priamo na mieru pre jeho prepravy. Najnovšie také pneumatiky začali slúžiť až nedávno.Nové pneumatiky Goodyear pre prevníky vozidiel spoločnosti ECM

ECM Ltd bola založená pred 35 rokmi a v súčasnej dobe je považovaná za popredného európskeho poskytovateľa služieb automobilovej logistiky. Jej vozový park tvorí 520 špeciálnych vozidiel, vďaka ktorým môže každý rok prepravovať na 1,3 milióna vozidiel.

Na rozdiel od väčšiny ostatných dopravcov, ktorí prevádzkujú bežné návesy, si zákaznícke dopravníky ECM tiež vyžadujú špeciálne pneumatiky. Len vďaka nim možno zvýšiť prepravnú kapacitu nízkoložných prepravníkov s mimoriadnou vnútornou šírkou úložnej plochy až na 11 vozidiel.

Aby bolo možné dodržať predpisy ohľadom vonkajšej šírky vozidla, a zároveň vytvoriť dostatok priestoru, aby sa prepravované vozidlá zmestili i za podbehy návesu, musia byť jeho pneumatiky veľmi úzke. Okrem toho však musí znášať aj zaťaženie 7.100 kilogramov na nápravu.

Testovanie návesových pneumatík Goodyear

Pneumatiky, ktoré Goodyear v reakcii na najnovšie požiadavky spoločnosti ECM vyvinul tento rok, majú rozmer 295/60R22.5 152J a nadväzujú ako špeciálne návesové pneumatiky na pneumatiky Goodyear RHS II. Ponúkajú vyššie zaťaženie/rýchlosť a sú vybavené špeciálnou behúňovou zmesou, ktorá obmedzuje ich zahrievanie pri prevádzke.

Pri intenzívnych testoch v praktickej prevádzke sa nové pneumatiky osvedčili pre prevádzku v podmienkach prepravy osobných aut a vyslúžili si tak označenie FRT (Free Rolling Tyre). Spolu s predchádzajúcim radom už teraz tvoria súčasť portfólia nákladných pneumatík Goodyear Dunlop.

 

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!