Čo majú spoločné prepojené nákladné automobily a inteligentné domácnosti?

6 novembra 2017, 11:54

Viac pohodlia, viac bezpečnosti a viac možností: vďaka riešeniam Bosch v oblasti konektivity sú nákladné automobily, domácnosti a nositeľná elektronika stále inteligentnejšie a efektívnejšie. Tieto riešenia priniesli spoločnosti Bosch dve ocenenia CES 2018 Innovation Awards za inovácie.

Optimalizácia nákladov prostredníctvom prepojeného vozového parku

Nabitý program, veľa kilometrov a neustále sa zvyšujúca premávka: to je každodenná realita šoférov kamiónov. Pri plnení úloh sa môžu nielen šoféri, ale aj prepravné spoločnosti spoľahnúť na podporu od spoločnosti Bosch.

„Spoločná platforma pre telematiku je základom pre nové digitálne služby pre úžitkové vozidlá a umožňuje prepravným spoločnostiam lepšie plánovanie prepravy, efektívnejšie využívanie svojho vozového parku a bezpečnejšie dopravenie tovaru na miesto určenia,“ hovorí Dr. Dirk Hoheisel, člen predstavenstva spoločnosti Robert Bosch GmbH.

Ako uznanie za svoje riešenie telematiky v rámci prelomovej konektivity pre ťažké úžitkové vozidlá získala spoločnosť Bosch cenu za inováciu CES 2018 Innovation Awards v kategórii Technika pre lepší život. Spoločná platforma pre telematiku bola vyvinutá v spolupráci s firmami Daimler Trucks a Fleetboard a používa sa v ťažkých nákladných automobiloch týchto výrobcov po celom svete ako ich dátové stredisko, ktoré je základom pre nové digitálne služby – ako napríklad Uptime od Mercedes-Benz.

Táto platforma kontroluje technický stav ťažkých nákladných áut v reálnom čase a odosiela informácie, čo umožňuje manažérom vozového parku odhaliť poruchy ešte pred tým, než k nim reálne dôjde. Taktiež umožňuje vyhnúť sa neplánovaným opravám a ešte viac optimalizuje plánované návštevy autoservisu.

Tým sa zvyšuje spoľahlivosť prepravy a znižuje sa počet drahých prestojov nákladných vozidiel. Spoločná platforma pre telematiku od spoločnosti Bosch môže v budúcnosti umožniť bezdrôtovú aktualizáciu softvéru. Vďaka bezdrôtovým aktualizáciám majú systémy vozidla neustále nové informácie a šetria tak čas šoférov a manažérov vozových parkov tým, že znižujú počet návštev autoservisov. Rovnako budú umožňovať inštaláciu nových a vylepšených funkcií priamo vo vozidlách.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!