Tím PETRONAS De Rooy IVECO je pripravený na najnáročnejšie rely na svete

3 januára 2018, 13:28

Tím PETRONAS De Rooy IVECO bude súťažiť v dvoch hlavných závodoch rely: Anton Van Genugten a Artur Ardavichus sa zúčastnia rely Dakar 2018, zatiaľ čo Gerard De Rooy, vedúci člen tímu, a Wuf Van Ginkel budú bojovať o titul na rely Africa Eco Race 2018.

Tím PETRONAS De Rooy IVECO je pripravený na najnáročnejšie rely na svete: Dakar 2018 a Africa Eco Race 2018

Prvá etapa rely Dakar 2018 sa začína 6. januára na štartovacom pódiu v Lime a celá rely bude celkovo pozostávať zo 14 etáp rozprestierajúcich sa na takmer 9.000 km v Peru, Bolívii a Argentíne s cieľom v Córdobe.

Rely Africa Eco Race sa oficiálne začína 31. decembra v Monaku. Prvá etapa štartuje 2. januára z Nadoru a pretekári si otestujú svoje schopnosti celkovo na 6.500 km rozdelených do 12 etáp s cieľovou rovinkou v Dakare – 5 etáp je v Maroku, 6 v Mauritánii a 1 v Senegale

 

 

Dva závody rely, dva kontinenty a jeden tím bojujúci o víťazstvo na najnáročnejších trasách sveta. Tento rok si bude musieť tím PETRONAS De Rooy IVECO poradiť s extrémnymi terénnymi podmienkami v dvoch odlišných závodoch na palube štyroch vozidiel IVECO Powerstar: Artur Ardavichus a Ton Van Genugten sa zúčastnia rely Dakar 2018, zatiaľ čo Gerard De Rooy, vedúci člen tímu, a Wuf Van Ginkel budú jazdiť na rely Africa Eco Race 2018.

Už ôsmy rok po sebe bude spoločnosť IVECO oficiálnym dodávateľom tímu PETRONAS De Rooy IVECO, ktorému bude poskytovať vozidlá, motory a náhradné komponenty. Vozidlá IVECO Powerstar sú vybavené motorom IVECO Cursor 13 s výkonom až 1.000 koní, ktorý bol špeciálne upravený spoločnosťou FPT Industrial – výrobcom pohonných jednotiek koncernu CNH Industrial.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!