BMW skupina odporúča do svojich automobilov olej Shell

3 júla 2015, 12:04

Shell bol vybraný skupinou BMW AG ako jej jediný doporučený globálny dodávateľ pre aftermarket motorových olejov pre nasledujúce značky BMW: BMW, BMW i, BMW M, MINI a BMW Motocykle.

V priebehu  tohto roka budú prémiové motorové oleje vyrábané firmou Shell  k dispozícii zákazníkom v sieti BMW Group u viac ako 3.500 predajcov, vo viac ako 140 krajinách, vrátane Číny, Nemecka, Ruska, Južnej Afriky, Južnej Kórei, Veľkej Británii a USA.

Shell bude vyrábať a dodávať značkové motorové oleje BMW, ktoré budú spĺňať najnovšie špecifikácie motora BMW  opierajúcich sa o Shell PurePlus Technology. Shell PurePlus Technology je patentovaný GTL (plyn k kvapaline) proces, vyvíjaný viac ako 40 rokov, ktorý prevádza zemný plyn do krištáľovo čistého základného oleja.

Základový olej, zvyčajne vyrobený z ropy, je hlavnou zložkou hotových olejov a hrá dôležitú úlohu v kvalite hotového motorového oleja. Základový olej sa vyrába v závode Pearl GTL v Katare, prostredníctvom partnerstva medzi Shell a Qatar Petroleum.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!