Značka Continental na vrchole testu celoročných pneumatík v slovenskom časopise

14 decembra 2020, 14:56

Slovenský motoristický magazín Autožurnál ocenil pneumatiku AllSeasonContact hodnotením „veľmi dobrá“, keďže táto pneumatika značky Continental sa v teste osvedčila najlepšie (číslo 10/20). Časopis testoval pneumatiky s rozmerom 205/55 R 16 – veľkosť vhodnú pre širokú škálu kompaktných modelov až modelov strednej triedy. Testovacím vozidlom bol model Škoda Scala.

Pneumatika AllSeasonContact značky Continental

Súčasťou testov bola jazda na zasnežených, mokrých aj suchých cestách. Pneumatika AllSeasonContact zaujala veľmi vyváženým výkonom a bezpečnými vlastnosťami za mokra. Časopis ju tiež označil za „najlepšiu v teste akvaplaningu“. Táto pneumatika značky Continental okrem toho získala aj maximálny počet bodov za kvalitu jazdy.

Odborníci boli menej spokojní s tromi zo siedmich pneumatík z testovacej zostavy, ktoré získali hodnotenie „slabé“ alebo „veľmi slabé“. Ide o ďalší dôkaz toho, že aj v kategórii celoročných pneumatík existujú značné rozdiely v kvalite.

Pneumatika AllSeasonContact značky Continental sa vo všeobecnosti považuje za prémiovú pneumatiku, ktorá spĺňa vysoké bezpečnostné požiadavky. Ponúka dobrú priľnavosť na studených, mokrých alebo zasnežených vozovkách, bezpečnú manévrovateľnosť v lete a veľmi nízky valivý odpor, čo je dôležité z hľadiska úspory paliva.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!