Novým COO skupiny ZKW sa stal Andreas Nix

6 júna 2024, 12:46

Od 1. júna 2024 nahradil Andreas Nix (59) vo funkcii prevádzkového riaditeľa spoločnosti ZKW Group GmbH Stefana Horniviusa, ktorý spoločnosť opustil na vlastnú žiadosť a z osobných dôvodov. Andreas Nix zostáva popri novej funkcii aj generálnym riaditeľom závodu spoločnosti ZKW Lichtsysteme GmbH a to až do obsadenia tejto pozície.

Nix už viackrát preukázal svoje veľké odborné znalosti a vynikajúce manažérske schopnosti v rámci skupiny ZKW, naposledy ako generálny riaditeľ závodu úspešne riadil závody ZKW v rakúskom Wieselburgu a Daliane v Číne.

„Teším sa na novú výzvu a urobím všetko pre to, aby som prispel ku globálnemu úspechu skupiny ZKW. Mojím cieľom je zabezpečiť a posunúť vpred hospodársky rozvoj miest,“ hovorí Andreas Nix.

Andreas Nix má viac ako 30 rokov skúseností v automobilovom priemysle, pričom pracoval aj v oblastiach predaja, výroby, kvality či vývoja. Pred svojou kariérou v spoločnosti ZKW zastával tento skúsený manažér pozíciu manažéra pre rozvoj podnikania v spoločnosti Stabilus GmbH.

Andreas Nix, ZKWAndreas Nix študoval elektroniku na Univerzite aplikovaných vied vo Frankfurte. Pracoval ako vedúci inžinierstva a projektového plánovania v spoločnosti Honeywell GmbH aj ako vedúci vývoja a oddelenia predaja v spoločnosti WOCO Group VGM a následne ako technický riaditeľ v spoločnosti ZF Zhongding NVH, ktorá je dodávateľom automobilov. S vrcholovým manažmentom sa oboznámil ako zástupca generálneho riaditeľa pre systémy nabíjania batérií v spoločnosti Norfi /Sickert & Hafner.

Stefan Hornivius sa rozhodol prijať nové profesionálne výzvy a koncom mája 2024 odstúpil z funkcie prevádzkového riaditeľa.

„Chceli by sme úprimne poďakovať Stefanovi Horniviusovi za jeho angažovanosť pri globálnej reorganizácii skupiny ZKW. Prajeme mu všetko najlepšie v jeho profesionálnej budúcnosti,“ hovorí Dr. Wilhelm Steger, generálny riaditeľ skupiny ZKW. „Sme radi, že sme na pozíciu prevádzkového riaditeľa získali Andreasa Nixa, odborníka na ZKW a automobilový priemysel. Teším sa, že spolu s Andreasom Nixom, celým manažmentom a naším spoľahlivým tímom budeme nadväzovať na úspešnú históriu spoločnosti ZKW,“ hovorí Dr. Steger a s dôverou hľadí do budúcnosti.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!