Schaeffler posilňuje globálnu nabíjaciu infraštruktúru

19 augusta 2024, 15:07

Schaeffler, spoločnosť zameraná na technológie pohybu – Motion Technology Company, pokračuje v rozširovaní nabíjacej infraštruktúry vo svojich závodoch. Do roku 2030 má byť na celom svete vybudovaných viac ako 5.000 ďalších nabíjacích bodov pre elektromobily.

Schaeffler posilňuje globálnu nabíjaciu infraštruktúr

Z toho 3.000 nabíjacích bodov vznikne v európskych závodoch. Toto opatrenie je súčasťou programu udržateľnosti spoločnosti Schaeffler. Závody v Herzogen-aurachu a Schweinfurte slúžia ako pilotné projekty pre technológiu a model prevádzkovateľa. Po úspešnej testovacej fáze sa projekt postupne zavedie vo všetkých ostatných regiónoch skupiny Schaeffler.

„Spoločnosť Schaeffler sa zasadzuje za udržateľnosť a zaviazala sa k e-mobilite,“ hovorí Andreas Schick, člen predstavenstva spoločnosti Schaeffler AG pre výrobu, riadenie dodávateľského reťazca a nákup. „Naším prvoradým cieľom je neustále znižovanie emisií CO2. To zahŕňa aj CO2 stopu individuálnej mobility. Prostredníctvom tohto projektu cielene zvýšime atraktivitu spoločnosti Schaeffler ako udržateľného zamestnávateľa a ďalej motivujeme našich zamestnancov, aby konali ekologicky.“

Pilotné projekty v Herzogenaurachu a Schweinfurte

V rámci rekonštrukcie parkoviska v Herzogenaurachu bolo nainštalovaných 40 nabíjacích bodov, ktoré sú zamestnancom spočiatku k dispozícii zdarma. Nabíjacie stanice, ktoré sa tu používajú, sú štandardným modelom vo všetkých závodoch Schaeffler. Každá stanica poskytuje nabíjací výkon až 22 kW a v budúcnosti ich bude prevádzkovať a vykonávať ich údržbu externý partner. Plán rozšírenia závodu v Herzogenaurachu počíta s vytvorením ďalších 245 nabíjacích bodov pre zamestnancov, služobné vozidlá a návštevníkov v roku 2025. Vo Schweinfurte sa najprv rozšíri elektrická infraštruktúra, aby sa napokon vytvorilo ďalších 122 nabíjacích bodov, ktorých uvedenie do prevádzky je plánované na rok 2025.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!