Spoločnosti ZKW a LG vyvíjajú nové softvérové riešenia pre svetelné systémy

9 októbra 2024, 11:21

Spoločnosť ZKW, ktorá pôsobí aj na Slovensku, rozširuje svoju doterajšiu spoluprácu s kórejskou spoločnosťou LG s cieľom využiť synergie a odborné znalosti jej softvérového oddelenia. Začiatok prvých spoločných projektov je naplánovaný už v októbri 2024, pričom výsledkom spolupráce by mal byť softvér pre prémiové osvetľovacie systémy a inteligentné osvetľovacie funkcie, ktoré zvýšia bezpečnosť na cestách.

Softvér zohráva v moderných automobiloch ústrednú úlohu. Spoločnosť ZKW preto podniká ďalší krok na podporu prechodu na softvérovo definované architektúry vozidiel. Cieľom rozšírenej spolupráce so spoločnosťou LG je vyvíjať a vyrábať vysokokvalitné produkty s kvalitným softvérovým riešením.

Softvér je kľúčovou súčasťou súčasných inovácií spoločnosti ZKW, ako sú napríklad inteligentné a adaptívne systémy predných svetiel, ktoré sú založené na vysoko komplexných algoritmoch. Aj animované zadné svetlá fungujú vďaka softvérovej elektronike, ktorá umožňuje širokú škálu funkcií a možností ovládania.

Vďaka spolupráci s LG Soft India sa má teraz pohnúť dopredu vývoj platforiem pre nové produkty a technológie.

„Odštartovaním úzkej spolupráce dopĺňame našu medzinárodnú sieť vývoja produktov o cenné odborné znalosti a podporujeme ďalšie inovačné kroky, ako je scénické osvetlenie či integrácia technológií umelej inteligencie,“ hovorí Udo Hornfeck, technický riaditeľ spoločnosti ZKW Group GmbH.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!