Štatistika registrácii nových vozidiel 03/2021

16 apríla 2021, 9:17

V marci 2021 zaznamenali registrácie nových osobných automobilov s celkovým počtom 6.542 vozidiel. Medziročne prestavuje registrácia nových osobných vozidiel nárast o 30,50%. Oproti priemerným registráciám nových osobných vozidiel v marci v piatich posledných rokoch, ktoré neboli ovplyvnené pandémiou, ide o pokles -21%.

„Sme radi, že avizované otváranie predajní umožní zákazníkom prísť aj do predajní vozidiel a motocyklov. Zamestnanci našich dealerov príkladne dodržiavali podmienky „bezpečnej“ obsluhy zákazníkov na servisoch a budú pokračovať aj pri predaji vozidiel a čísla predajov sa zlepšia. Oproti výsledkom z EU, kde medziročný rast dosiahol viac ako 87%, si musíme vysoko vyhrnúť rukávy,“ uviedol k výsledkom za mesiac marec Pavol Prepiak, výkonný viceprezident ZAP SR.

Registrácie malých úžitkových automobilov (kategória N1) dosiahli v marci 2021 počet 892 vozidiel, čo oproti rovnakému mesiacu minulého roka s počtom vozidiel 453 predstavuje nárast 96.91 %. Pri porovnaní s päťročnými priemernými registráciami ide pri malých úžitkových vozidlách o nárast +3 % čo je dobrý signál pre reštart ekonomiky.

Kompletná tlačová správa na pozeranie alebo stiahnutie vo formáte PDF. 

Kompletný prehľad k stiahnutiu vo formáte PDF. 

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!