Vodiči podceňujú stav pneumatík

27 apríla 2018, 11:17

Nechať si skontrolovať svoje vozidlo profesionálnymi mechaniky zadarmo mali možnosť vodiči v Čadci a v Žiline na akcii s názvom PitStop, ktorú organizuje značka ProfiAuto v spolupráci s partnermi. Prišlo 120 vodičov a automechanici odhalili vyše 200 závad.

Pri kontrolách venovali automechanici pozornosť celkovému stavu osvetlenia a nastavenie svetiel, stavu pneumatík, zavesenie a systému riadenia, ako aj stavu akumulátora. Ďalej mechanici kontrolovali stav chladiacej a brzdovej kvapaliny, stieračov a príručnej filtra. Pri nájdenia poruchy vodičom odborníci poradili s najlepším riešením a nasmerovali ich do najbližšieho autoservisu v sieti ProfiAuto.

„V Čadci a Žiline si nechalo svoj automobil skontrolovať cez 120 vodičov a potvrdilo sa, že akcia má zmysel,“ hovorí technický poradca značky ProfiAuto Lubomír Kroužílek a výsledky dokladá číslami: „Profesionálne mechanici spoločnosťou AZ CAR a Darma Slovensko odhalili celkom 206 závad. Najčastejšie išlo o nevyhovujú stav pneumatík, zavesenie, akumulátora a príručnej filtra.

Mechanici ďalej zistili, že vodiči zamieňajú vzduchový a kabínový (peľový) filter. Kontroly odhalili značné percento vodičov, ktorí jazdia na starých pneumatikách. V 96% prípadov sa musela dopĺňať brzdová kvapalina. Najstarším kontrolovaným autom na PitStopu v Žiline bol VW Golf 1997 a v Čadci Jeep z roku 1996.

„Akciu PitStop organizujeme preto, aby si vodiči uvedomili, že správne servisované vozidlo je jedným z predpokladov bezpečnej jazdy, a že včas diagnostikovanou závadou môžu vodičovi ušetriť a vyhnúť sa nemalým výdavkom, ktoré sú spojené so zanedbávaným technickým stavom vozidla,“ hovorí riaditeľ značky ProfiAuto pre ČR a SR Jindřich Krejčí.

Pravidelné bezpečnostnej akcie PitStop organizuje ProfiAuto na slovenskom a v Českej republike od roku 2016 v spolupráci so svojimi partnermi, predajcovia náhradných dielov a príslušenstva.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!