Automechanika 2018 – už po dvadsiaty piaty raz!

30 júla 2018, 17:53

V tomto roku oslávi veľtrh Automechanika už svoje 25. výročie! V dňoch 11. – 15. septembra 2018 prinesie tento jubilejný ročník, spolu s každoročnou komplexnou ponukou zariadení, náhradných dielov, autopríslušenstva a služieb v automobilovom priemysle, aj veľa zmien – príhodné synergie plynúce zo spojenia s veľtrhom REIFEN, uvedenie novej haly 12 do prevádzky, predstavenie novej produktovej skupiny či bohatý sprievodný program!

Veľtrh Automechanika, ktorý sa koná raz o dva roky vo Frankfurte nad Mohanom, je už 50 rokov najvyhľadávanejšou udalosťou automobilového aftermarketu. V lanskom roku tu vystavovalo 4.843 firiem zo 76 krajín sveta a prišlo 132.944 návštevníkov zo 170 krajín. Okrem toho dnes veľtrh Automechanika prebieha i v ďalších 14 krajinách sveta.

Najväčšou novinkou pre tento rok je spojenie s veľtrhom REIFEN, ktorý rozšíri platformu Veľtrh REIFEN na Automechaniceveľtrhu o sekciu pneumatík a kolies. Spojenie veľtrhov ponúka dokonalú synergiu: predajcovia kolies a pneumatík budú môcť predstaviť viac z ponúkaného sortimentu svojich služieb, zatiaľ čo  predajcovia automobilov rozšíria svoju produktovú ponuku. Pozornosť tu bude venovaná aj špeciálnym pneumatikám, kolesám a ráfikom pre športové vozidlá či SUV, ale tiež použitým pneumatikám, starostlivosti, opravám alebo podmienkam ich skladovania.

Ponuku produktov a služieb rozšíri tento rok prvý raz aj nová produktová skupina s názvom Classic Cars. Tým sa Automechanika stáva jediným odborným veľtrhom, ktorý sa zaoberá tematikou klasických automobilov i veteránov a na celý segment nazerá z pohľadu B2B. Od karosérii, opráv i servisu až po riešenie financovania či poistenia – to pritiahne odborníkov z celého sveta a vytvorí jedinečnú obchodnú platformu pre sektor veteránov.

Veteráni na Automechanice 2018

Obidve tohtoročné novinky, REIFEN i produktovú skupinu Classic Cars, nájdete v novej modernej hale 12, ktorá bude prvýkrát sprístupnená práve v rámci veľtrhu Automechanika. Hala 12 o celkovej výmere 33 600 m2 ponúkne, okrem moderného dizajnu a vybavenia, 3 výstavné podlažia, na 800 parkovacích miest, 2 bistra s kapacitou 50 osôb a 2 plnohodnotné reštaurácie s kapacitou 200 osôb.

Súčasťou sprievodného programu bude už tradične aj Automechanika Academy, v rámci ktorej prebehnú najrôznejšie prednášky, semináre, diskusie i workshopy, a to po celom výstavisku. K najzaujímavejším patrí napríklad téma „Mobility of the Future“, ktorej prezentácie ponúknu špeciálny pohľad do budúcnosti – vízie moderných autoopravovní spoliehajúcich na prácu robotov, 3D tlač a rozšírenú realitu. Za zmienku stojí aj blok diskusií a prednášok s názvom „Collision Talk“, ktorý sa bude zaoberať otázkou, kam smeruje trh opráv vozidiel poškodených pri autonehodách, keďže v súčasnosti poisťovne stále viac prehlbujú svoje kontrolné mechanizmy, a navyše začínajú ako doplnkový produkt ponúkať aj služby autoservisov, čo bežné autodielne vystavuje značnému tlaku.

Ani tento rok nebude chýbať slávnostné predávanie prestížneho ocenenia Automechanika Innovation Award. Stánky víťazov sa stanú priamo súčasťou komentovaných prehliadok pre návštevníkov. A pre tých hravejších sú u príležitosti už zmieneného jubileá pripravené „Mechanic Games“, v rámci ktorých sa návštevníci môžu tešiť na množstvo súťaží.

Viac informácií k veľtrhu i sprievodnému programu nájdete na webových stránkach automechanika.messefrankfurt.com. alebo si môžete stiahnuť brožúrku o tohtoročnom veľtrhu vo formáte PDF.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!