Continental zrýchľuje rast

13 augusta 2018, 17:39

Technologická spoločnosť Continental zverejnila svoje výsledky za prvý polrok 2018. Po šiestich mesiacoch predstavuje organický rast obratu 5,4 percenta a celkom činí 22,4 miliardy EUR. Čistý operatívny zisk predstavuje 2,2 miliardy EUR, pričom čistý hospodársky výsledok sa zvýšil o 4,3 percenta na 1,6 miliardy EUR.

O nárast obratu sa pričinilo všetkých päť divízií. Skupina Automotive Group mohla v uplynulom polroku zvýšiť svoj obrat o 2,8 percenta. Organický rast predstavoval 6,6 percenta. Obrat v tomto období predstavoval 13,8 miliardy EUR. Čistá operatívna marža predstavovala 8,1 percenta.

Skupina Rubber Group dosiahla v prvých šiestich mesiacoch obrat 8,6 miliardy EUR, čo v porovnaní s porovnateľným obdobím minulého roka predstavovalo mierny pokles. Organický rast obratu predstavoval oproti tomu v prvom polroku 2018 3,6 percenta.

„Ako sa očakávalo, vykázalo všetkých päť divízií dobrý organický rast. Na základe toho sme spokojní s vývojom obratu v prvom polroku,“ zhodnotil finančný predseda Wolfgang Schäfer prvý polrok.

Výsledky Continental za prvý polrok 2018

Na výskum a vývoj vynaložila technologická spoločnosť 1,7 miliardy EUR netto. To zodpovedá hodnote 7,7 percenta s ohľadom na obrat spoločnosti. V porovnaní s predchádzajúcim rokom to bolo 7,2 percenta.

Kompletnú finančnú správu za prvý polrok roku 2018 si môžete stiahnuť vo formáte PDF.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!