Bosch oslávil jubileum – 25 rokov na Slovensku

22 októbra 2018, 17:09

Skupina spoločností Bosch Group na Slovensku oslavuje tento rok 25. výročie založenia. Na počesť tohto jubilea sa dňa 18. októbra 2018 uskutočnil slávnostný Galavečer.

Výročie 25 rokov od založenia pobočky na Slovensku

Hostí privítal Milan Šlachta, reprezentant Bosch Group pre Česko a Slovensko: „Teší ma, že jubileum 25 rokov môžem osláviť s toľkými zákazníkmi Bosch z rôznych odvetví. Na Slovensku pôsobia všetky hlavné divízie našej spoločnosti. Od obratovo najväčšej oblasti automobilovej techniky, cez elektrické náradie, techniku budov, domáce spotrebiče, hydraulické systémy, až po veľmi úspešnú oblasť tepelnej techniky.“

Celým večerom sa prelínala minulosť s budúcnosťou, historické fakty s víziami a fyzický svet s virtuálnym. Hlavným programom večera, ktorým šarmantne previedol Štefan Skrúcaný, bolo predstavenie typu „Cirque Nouveau“, v réžii uznávaného Slováka Pavla Kelleyho, pripravené špeciálne pre túto príležitosť. Približne hodinové vystúpenie slovenských ale aj zahraničných artistov predstavilo vývoj spoločnosti Bosch od jej založenia Robertom Boschom v roku 1886 až po víziu budúcnosti. Od bicyklov cez autá, po automatizovanú jazdu a prepojené riešenia zo všetkých jej oblastí podnikania, Bosch bol umelecky stvárnený ako inovátor v oblasti svojho pôsobenia.

O tanečnú zábavu sa následne postarala hudobná skupina Peter Bič Project, na záver celého večera hrali hity od roku 1993 do súčasnosti. Počas celého večera mohli hostia aktívne zažívať prepojený digitálny svet vďaka aplikácii Bosch Interactive, ktorá na základe interaktívnych obrazov spúšťa videá priamo v telefóne alebo tablete. Zaujímavým spestrením bol exponát City Model, ktorý pomocou aplikácie v tablete zobrazoval v 3D rôzne konkrétne riešenia služieb Bosch pre mesto, napríklad parkovanie.

Bosch v súčasnej dobe prechádza najväčšou transformačnou zmenou vo svojej histórii. Z čisto inžinierskej, strojárenskej firmy sa stáva tiež jedným z významných poskytovateľov služieb. Bosch ponúka nové obchodné modely založené na Internete vecí,“ povedal Šlachta. „Bosch je jednou z mála spoločností, ktoré poskytujú komplexné riešenia z jedného zdroja. Máme vlastné senzory, software aj služby. To nám dáva značnú konkurenčnú výhodu v príležitostiach, ktoré ponúka Internet vecí. Prepojené riešenia zlepšujú kvalitu života ľudí, šetria prírodné zdroje či zväčšujú bezpečnosť. Verím, že v blízkej budúcnosti uvidíme tieto riešenia aj na Slovenskom trhu,“ dodal Šlachta.

Bosch Group na Slovensku
Bosch Slovenská republika je súčasťou Bosch Group, popredného medzinárodného dodávateľa v oblasti technológií a služieb. Bosch Group mala svoje prvé zastúpenie na území vtedajšieho Československa od roku 1920. Po odmlke nasledujúcej po druhej svetovej vojne začala spoločnosť činnosť v Prahe opäť v roku 1992. V roku 1993 otvoril Bosch svoju prvú pobočku v Bratislave. V Slovenskej republike je Bosch zastúpený všetkými svojimi štyrmi obchodnými oblasťami – Mobility Solutions, Priemyselná technika, Spotrebný tovar a Energetika a technika budov. Veľký úspech dosahuje slovenský Bosch Car Service – v súčasnosti pozostáva z 35 autorizovaných servisov a za posledné roky niekoľkokrát získal ocenenie Slovak Gold.

Svoje sídlo majú na Slovensku okrem Robert Bosch, spol. s r.o. tiež výrobný závod Holger Christiansen Production Slovakia s.r.o, Valicare s.r.o a BSH domácí spotřebiče s.r.o – organizačná zložka Bratislava, a výrobný závod BSH Drives and Pumps s.r.o, Michalovce.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!