Mototechna už v októbri vyrovnala vlaňajšie celoročné predaje

29 októbra 2018, 9:56

Už viac ako dva mesiace pred koncom roka sa podarilo značke Mototechna, ktorá sa orientuje na predaj zánovných áut na Slovensku a v Českej republike, s číslom 9.185 áut predbehnúť predaje za celý minulý rok. Do konca decembra plánuje Mototechna atakovať hranicu 12.000 áut, ktorá by znamenala medziročný nárast až o 30 %. 

„V priebehu tohto roka každý mesiac predávame v priemerne o 355 zánovných vozidiel viac ako vlani, preto verím, že v ďalších dvoch mesiacoch cieľ 12.000 áut naplníme. K tomuto výsledku máme už veľmi dobre našliapnuté, po dorovnaní minuloročných výsledkov na 9.185 áut, sme v tomto mesiaci predali aj ďalších 721 zánovných vozidiel. V súčasnosti sme tak na čísle 9.906.

Ďalší priestor k rastu vidím v zavádzaní inovácií v oblasti predaja, služieb a nových projektov, ktoré pre nás vyvíja inovačné laboratórium AuresLab a v Mototechne ich testujeme. Verím, že tento prístup nám pomôže v roku 2019 dosiahnuť rast minimálne rovnaký ako v tomto roku, a v prípade pokračujúcich priaznivých ekonomických podmienok predaje ešte zvýšiť,“  hovorí Petr Vaněček, prevádzkový riaditeľ Mototechny.

TOP 10 najpredávanejších modelov zánovných áut

2018

2017

1. Kia Ceed 1. Škoda Fabia
2. Škoda Fabia 2. Škoda Rapid
3. Škoda Rapid 3. Kia Ceed
4. Dacia Duster 4. Dacia Duster
5. Renault Clio 5. Kia Sportage
6. Kia Sportage 6. Peugeot 208
7. Kia Rio 7. Opel Astra
8. Škoda Octavia 8. Renault Clio
9. Suzuki Vitara 9. Dacia Sandero
10. Peugeot 2008 10. Hyundai i30

Najpredávanejším modelom zánovných áut v Mototechne na Slovensku je Kia Ceed, ktorú nasleduje Škoda Fabia a Škoda Rapid. Oproti minulému roku tak prišlo k zmene na prvej pozícii, kedy tretia Kia Ceed vystriedala Škodu Fabia. Zároveň sa do prvej desiatky najpredávanejších modelov dostalo viac SUV-čiek. Tomu zodpovedá aj pokles záujmu o najpopulárnejšie hatchbacky v prospech SUV, ktoré sú druhým najobľúbenejším typom karosérie. Pomer v poradí tretích kombíkov sa nezmenil. V prípade zánovných áut motoristi stále najviac preferujú manuálnu prevodovku (87 %) a benzínové motory (78 %). Záujem o vozidlá na naftový pohon je až  tri a pol krát menší.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!