Vrchársky šampión Marek Rybníček pripravuje auto na novú sezónu

17 decembra 2018, 9:31

Tohtoročná sezóna pretekov automobilov do vrchu bola pre Mareka Rybníčka veľmi úspešná. Vyjazdil si titul vrchárskeho majstra, uspel na slávnych pretekoch Ecce Homo Šternberk aj Dobšinský kopec a nestratil sa ani medzi európskou špičkou. Partnerom Mareka Rybníčka, ktorý už čoskoro predstaví nové pretekárske vozidlo na budúcu sezónu, je sieť nezávislých servisov ProfiAuto.

Vrchársky šampión Marek Rybníček pripravuje auto na novú sezónu

 „S vozidlom Ford Fiesta WRC EVO som štartoval celé tri roky, celkovo to bolo 28 pretekárskych víkendov a len dvakrát som nedošiel do cieľa. Už sa teším na to, keď budem môcť všetkým priaznivcom pretekov áut do vrchu predstaviť nové vozidlo, s ktorým budem štartovať v nadchádzajúcej sezóne 2019,“ povedal Marek Rybníček. A ako on sám hodnotí celú sezónu? „Bola pre mňa rozhodne úspešná, a to ako v hodnotení domácich majstrovstiev, tak aj európskych pretekov. Tretie miesto v absolútnom poradí Majstrovstiev Českej republiky, titul majstra Českej republiky v pretekoch automobilov do vrchu v Divízii 2 a víťazstvo v triede siluet E2-SH sú parádne výsledky, ktoré sa mi tento rok podarili, a preto som so sezónou nadmieru spokojný.“

Veľkonočná sobota bola dňom, kedy odštartovali Majstrovstvá Českej republiky pretekov automobilov do vrchu – II. GMS HILLCLIMB PROLOG 2018. Na časti Masarykovho okruhu v Brne predstavil Marek Rybníček po prvýkrát svoju pretekársku Fiestu oblečenú do nových bojových farieb. Zostal jej verný počas celej sezóny, kedy absolvoval kompletné Majstrovstvá Českej republiky v pretekoch automobilov do vrchu, súčasťou ktorých sú aj preteky v Českej republike a na Slovensku, Majstrovstvá Európy v pretekoch automobilov do vrchu, súčasťou ktorých boli aj preteky MMČR a samostatné preteky v Rechbergu v Rakúsku.

Koncom júla sa kompletná európska špička vybrala na pretekársky víkend do Dobšinej na Slovensku. Dobšinská trať je synonymom pre rýchlosť, pretože v jej profile sa nachádza asi najdlhší priamy úsek celého šampionátu majstrovstiev Európy. Už tréningový deň ukázal, že na dobrý výsledok budú jazdci musieť siahnuť na svoje maximá. A to sa nakoniec podarilo, víťazstvo na tohtoročnom Dobšinskom kopci vybojoval Marek Rybníček v triede najsilnejších cestovných vozidiel E2-SH do 6500 ccm, a to ako v európskych, tak českých pretekoch a bol najrýchlejším európskym jazdcom s cestovným vozidlom.

Vrchársky šampión Marek Rybníček pripravuje auto na novú sezónuNa konci letných prázdnin zamieril český šampionát do Ústí nad Orlicí a odtiaľ odchádzal Marek Rybníček najspokojnejší. Už tri preteky pred koncom tohtoročného seriálu Majstrovstiev ČR v pretekoch automobilov do vrchu obhájil minuloročný titul majstra republiky v Divízii 2, Skupine E2-SH a Triede nad 3000 ccm. Titul mohol oslavovať už po sobotňajších pretekoch Ústeckej 21. Predposledné podujatie tohtoročného seriálu sa konalo na krátkej verzii trate Ecce Homo v Šternberku a pre Mareka malo príchuť nostalgie. Týmito pretekmi sa totiž lúčil so siluetou vozidla Ford Fiesta WRC EVO. Vďaka skvelým výsledkom to bolo dôstojné lúčenie.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!