Spoločnosť MEWA vznikla pred viac ako 100 rokmi

28 februára 2019, 10:15

Pred viac ako 100 rokmi založil obchodník Hermann Gebauer tkáčsku dielňu „Mechanische Weberei Altstadt GmbH“ v Ostritz-Altstadte pri Görlitzi s 20 zamestnancami. Zakladateľ firmy ponúkal úplne nové služby: MEWA vyrábala čistiace utierky na čistenie strojov a zariadení.

Spoločnosť MEWA vznikla pred viac ako 100 rokmi

„Utkať textílie, potom ich oprať a v prípade opotrebovania vymeniť“, toto bola servisná koncepcia mladej spoločnosti. Dnes sa stretnete s týmto princípom viacnásobného použitia takmer všade, čistiace utierky používajú medzičasom už spoločnosti v 21 krajinách.

Príbeh úspechu sa odvtedy vyvíjal neustále ďalej. Mewa, poskytovateľ služieb v oblasti textilného priemyslu v uplynulom roku vypral, vysušil, podrobil kontrole kvality a vrátil zákazníkom spoločnosti vyše jednu miliardu čistiacich utierok určených na opätovné použitie. Tak tento poskytovateľ služieb znovu prekročil svoj najlepší výkon z roku 2016 – vtedy to bolo 980 tisíc utierok.

„Veľmi nás teší, že dopyt po našom servise čistiacich utierok stále rastie,“ hovorí Michael Šubrt, vedúci predaja v Mewa Slovensko. „Dokazuje to, že pre stále viac spoločností je dôležité  trvalé riešenie pre čistotu  podniku.“

Aktuálne pozitívná čísla spoločnosti:

  • 114 miliónov utierok vyrobených vo vlastnej tkáčovni v Immenhausene patrí k neveľkému počtu predajcov, ktorí svoje utierky sami tkajú
  • v rámci celej Európy čistí každý deň 2,7 milióna zamestnancov svoje stroje a zariadenia s čistiacimi utierkami Mewa
  • približne 130.000 firiem si prenajíma utierky určené na viacnásobné použitie od spoločnosti Mewa – od malých dielní až po veľké priemyselné podniky
  • MEWA ponúka svoj servis čistiacich utierok v 21 krajinách – od roku 2017 aj v Portugalsku a v Rumunsku, od roku 2018 aj v Anglicku.

Systém viacnásobného použitia je trvalo udržateľný a odbremeňuje každú prevádzku. Textilné čistiace utierky sa poskytnú zákazníkovi, v pevne dohodnutých termínoch vyzdvihnú, zodpovedajúc požiadavkám noriem vyperú a po dôkladnej kontrole kvality znovu vyexpedujú. Šetreniu zdrojov prikladá firma veľký význam, pretože ochrana životného prostredia má v stratégii tejto spoločnosti prioritu. Spoločnosť aktívne prispela k stavu environmentálnych technológií v textilnom priemysle prostredníctvom vlastného technického vývoja.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!