Stavba továrne Nokian Tyres v Amerike významne pokročila

12 marca 2019, 14:00

Spoločnosť Nokian Tyres významne pokročila pri stavbe svojej prvej továrne v Severnej Amerike. Stavebné práce pokračujú podľa harmonogramu a komerčná výroba pneumatík v novej továrni by sa mala začať už v roku 2020.

Továreň Nokian Tyres v Amerike

Hrubá stavba mísících věží a výrobní haly je téměř hotová a nyní se uvnitř továrny v Daytonu začínají instalovat nejmodernější výrobní technologie. Úroveň automatizace učiní z této továrny jednu z nejvyspělejších na světě.

„Jsme spokojeni s pokrokem, kterého jsme při stavbě dosáhli, a pokračujeme v dokončovacích pracích podle plánu,“ říká David Kordavedoucí projektu a stavby továrny ve společnosti Nokian Tyres. „Je to velká výsada pracovat na tomto projektu s tolika kvalifikovanými partnery.“

Výrobní továrna s rozlohou 830.000 metrů čtverečních a rozpočtem 360 milionů dolarů bude sloužit zákazníkům ve Spojených státech a Kanadě. Významně také podpoří závazek společnosti Nokian Tyres k bezpečným a udržitelným produktům i procesům. Na stavbě první továrny v Severní Americe pracuje denně přibližně 200 lidí, což posiluje ekonomiku dané oblasti.

Továrna ve městě Dayton podpoří snahu společnosti zdvojnásobit do roku 2023 prodeje v Severní Americe. Bude se specializovat na celoroční pneumatiky pro osobní a lehká nákladní vozidla specifická pro Severní Ameriku. Zařízení rovněž zvýší výrobní a skladovou kapacitu, čímž umožní uspokojit rostoucí poptávku na severoamerickém trhu. Kromě toho, že Nokian Tyres plánuje vyrobit čtyři miliony pneumatik ročně, bude mít zde zároveň možnost uskladnit 600.000 pneumatik.

V únoru 2019 zahájila společnost první fázi náboru zaměstnanců pro továrnu v Daytonu. Cílem je nabrat přibližně 50 pracovníků na počátku roku 2019 a okolo 150 zaměstnanců ke konci roku. Členové týmu absolvují intenzivní školení jak v nové továrně, tak v evropských výrobních závodech společnosti Nokian Tyres.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!