ProfiAuto PitStop: 80 % vodičov jazdí s opotrebovanými brzdami

1 apríla 2019, 10:14

Možnosť nechať si skontrolovať svoje vozidlo profesionálnymi mechanikmi zdarma mali minulý týždeň vodiči v Bardejove, Michalovciach a Košiciach na akcii s názvom PitStop, ktorú organizuje značka ProfiAuto v spolupráci s partnermi. Na akciu prišlo takmer 270 vodičov.

 „Na prvých slovenských PitStopoch si nechalo svoj automobil skontrolovať takmer 270 vodičov. Profesionálni mechanici odhalili, že 80 % vozidiel malo opotrebované brzdy a takmer 50 % vozidiel malo zjazdené pneumatiky. Tiež sme zistili, že takmer 100 % vodičov jazdí do servisu len vtedy, ak niečo nefunguje,“ hovorí riaditeľ značky ProfiAuto pre ČR a SR Jindřich Krejčí.

Kontroly tiež odhalili značné percento vodičov, ktorí jazdia s nesprávne nastavenými svetlami. V 85 % prípadov mali vozidlá problémy so zavesením a vôľou. Najstarším kontrolovaným autom na PitStopoch v bol Opel Astra 1993 a najmladším Škoda Fabia 2018.

Pravidelné prehliadky auta sú skutočne dôležité. I nepatrné poruchy môžu neskôr viesť ku komplikovaným a finančne nákladným opravám.

„Vodičom ponúkame možnosť prevencie a učíme ich, ako možným poruchám predchádzať, ako sa o auto správne starať. Tým základným opatrením je pravidelné servisovanie vozidla, čo ale bohužiaľ stále veľké množstvo vodičov nerobí,“ hovorí Rudolf Staník, konateľ spoločnosti AZ Car, ktorá je partnerom siete autoservisov ProfiAuto a podieľa sa na organizácii kontrolných akcií PitStop.

Pri kontrolách venovali automechanici pozornosť celkovému stavu osvetlenia a nastavenia svetiel, stavu pneumatík, zaveseniu a systému riadenia, ako aj stavu akumulátora. Ďalej mechanici kontrolovali stav chladiacej a brzdovej kvapaliny, stieračov a kabinového filtra. Pri nájdení poruchy poradili odborníci vodičom najlepšie riešenie a nasmerovali ich do najbližšieho autoservisu v sieti ProfiAuto.

Na PitStope v Bardejove sa podieľali servisy: Autošport VP, s.r.o., Hlavná 99, 086 41 Raslavice; Radoslav Zákutný – Z-fam auto, Duklianska 9, 085 01 Bardejov; Andrej Paľuv – Danpal, Kacvinského 17, 085 01 Bardejov a Autoservis TA-MI, s.r.o. , Prešovská 539, 087 01 Giraltovce.

Na PitStope v Michalovciach sa podieľali servisy: Ing. Jozef Petriga – Autopartner, Športová 23A, 071 01 Michalovce; Autocentrum MŠ, s.r.o., Zalužice 330, 072 34 Zalužice.

Na PitStope v Košiciach sa podieľali servisy: Peter Bittó BM-AUTO, Byster 188, 044 41 Sady nad Torysou; GaJ.s, s.r.o., Nižný Klátov 222, 044 12 Nižný Klátov; FEDcar, s.r.o., Kokšov-Bakša 304, 044 13 Kokšov-Bakša.

Pravidelné bezpečnostné akcie PitStop organizuje ProfiAuto na Slovensku a v Českej republike od roku 2016 v spolupráci so svojimi partnermi, predajcami náhradných dielov a príslušenstva. Za dobu trvania akcie mechanici ProfiAuto zadarmo skontrolovali 19.000 vozidiel.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!