Bosch prináša pokročilé riešenia pre nový ťahač Nikola Two

3 mája 2019, 11:27

Nikola Motor Company v rámci akcie Nikola World prvýkrát predstavila verejnosti svoj vodíkovo-elektrický ťahač Nikola Two. Pri zrode tohto plne funkčného ťahača stála spoločnosť Bosch, ktorá prispela svojimi technológiami a odbornými znalosťami v oblasti priemyselných komponentov a systémov určených pre veľké zaťaženie.

Nikola Two - technologia Bosch

Technologický a systémový prístup možno prispôsobiť použitiu v prípade celého množstva vozidiel Nikola vrátane kabíny Nikola One Sleeper a Nikola Tre, vodíkovo-elektrický ťahač určený pre európske trhy.

Mozog budúcnosti – navrhnutý spoločnosťami Nikola a Bosch

Ťahač Nikola je viac než len vozidlo s palivovými článkami; je to superpočítač na kolesách. Systémy, softvér a technické znalosti Bosch pomohli spoločnosti Nikola vytvoriť mozog pre ich supervozidlo Nikola Two.

Jedným z kľúčových prvkov pokročilého systému Nikola je riadiaca jednotka vozidla (VCU = Vehicle Control Unit) od spoločnosti Bosch, ktorá ponúka vyšší výpočtový výkon pre pokročilé funkcie a zároveň znižuje počet samostatných jednotiek. VCU umožňuje budúce inovácie vďaka škálovateľnej platforme pre vysoko komplexnú elektrickú/elektronickú (E/E) architektúru potrebnú na podporu pokročilých funkcií vozidla Nikola. Množstvo ťahačov Nikola bude prepojených s pokročilým a zabezpečeným operačným systémom, ktorý poskytuje bezdrôtové aktualizácie a monitorovanie v reálnom čase.

Nikola Two - technologia Bosch

Bez zrkadiel a kľúčov

Technológia Bosch prevláda aj v ďalších oblastiach ťahačov Nikola. Tým súčasným bude oproti predchádzajúcim ťahačom triedy 8 niečo chýbať: vonkajšie spätné zrkadlá. Bežné hlavné a širokouhlé zrkadlá nahrádza kamerový systém, známy ako Mirror Cam System, ktorý vodičom ponúka z kabíny digitálny bočný a zadný pohľad. Vnútri kabíny je umiestnený displej s vysokým rozlíšením, na ktorom sa v reálnom čase zobrazuje obraz dvoch kamier umiestnených vľavo a vpravo namiesto tradičných zrkadiel.

Prevádzkovatelia vozových parkov budú mať vďaka systému Perfectly Keyless od spoločnosti Bosch možnosť digitálne spravovať kľúče od vozidiel Nikola. Prostredníctvom aplikácie pre inteligentné telefóny môžu špedičné firmy a spoločnosti zaoberajúce sa prenájmom úžitkových vozidiel pružne spravovať, kto a kedy má k vozidlu prístup.

Elektrohydraulický systém riadenia Servotwin od spoločnosti Bosch umožňuje integráciu riadenia do asistenčných systémov vodiča. Tento systém umožní vo vozidlách Nikola funkcie, ktoré aktívne podporujú vodiča a zaisťujú väčší jazdný komfort a bezpečnosť, ako sú napríklad asistencia na udržiavanie vozidla v jazdnom pruhu, kompenzácia bočného vetra a asistencia pri dopravných zápchach. Systém je tiež kľúčovým stavebným prvkom na zavádzanie ďalších automatizovaných funkcií v budúcnosti.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!