Spoločnosť LKQ oznámila zmenu v európskom vedení

23 augusta 2019, 11:41

Spoločnosť LKQ Corporation dnes oznámila, že John S. Quinn, výkonný viceprezident a generálny riaditeľ LKQ Europe, informoval o svojom odchode do dôchodku. Jeho nástupcom bude od 1. októbra 2019 Arnd Franz, aktuálne prevádzkový riaditeľ LKQ Europe.

Arnd Franz

Arnd Franz začal v spoločnosti LKQ pracovať v apríli tohto roka po tom, čo strávil väčšinu kariéry v skupine Mahle Group, kde naposledy zastával funkciu výkonného viceprezidenta a člena rady vedenia. Ako výkonný viceprezident mal Arnd v spoločnosti Mahle na starosti globálny predaj v automobilovom priemysle a prevádzkové technické zabezpečenie, vrátane jednotky aftermarketového trhu. Od roku 2006 do roku 2013 bol výkonným viceprezidentom a generálnym manažérom oddelenia aftermarketového trhu ahle.

John začal pracovať v spoločnosti LKQ v roku 2009 ako finančný riaditeľ a na začiatku roku 2015 sa stal generálnym riaditeľom LKQ Europe, aby viedol prevádzku spoločnosti v zámorí.

Pod jeho vedením sa obrat európskeho segmentu LKQ viac ako strojnásobil, pretože firma kúpila niekoľko popredných distribútorov na kľúčových trhoch. Jedná sa napríklad o spoločnosť Stahlgruber v Nemecku a Rhiag v Taliansku a Česku. Dnes je spoločnosť LKQ Europe najväčší distribútor automobilových dielov na aftermarketovom trhu v Európe s ročným obratom okolo 6 miliárd dolárov a prevádzkou vo viac ako 20 európskych krajinách.

Dominick Zarcone, prezident a generálny riaditeľ LKQ Corporation, povedal: „Tohtoročné doplnenie nášho európskeho tímu vedenia o Arnda Franza bolo súčasťou normálneho procesu plánovania nástupníctva a mám absolútnu dôveru v Arndovú schopnosť ďalej urýchľovať integráciu a zlepšovanie prevádzkových postupov v našich popredných spoločnostiach.

Verím, že pod jeho vedením sa bude náš úspech v Európe ďalej rozširovať. John bol nenahraditeľným členom tímu vyššieho vedenia spoločnosti LKQ v posledných desiatich rokoch a naše podnikanie v Európe sa pod jeho vedením za posledných päť rokov výrazne rozrástlo. Som mu veľmi vďačný za jeho oddanosť a usilovnú prácu
v mene spoločnosti LKQ.“

John Quinn uviedol: „Spoločnosť LKQ za krátku dobu vytvorila špičkového distribútora automobilových dielov na európskom aftermarketovom trhu. Verím v jeho budúcnosť a v pokračovaní budovania výhod pre našich zákazníkov, zamestnancov, dodávateľov a akcionárov, pretože spoločnosť LKQ bude naďalej využívať silu lídrov na trhu, ktorých od roku 2011 kúpila. Teším sa, keď v nasledujúcich mesiacoch odovzdám svoju prácu Arndovi.“

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!