Glasurit predstavuje nový spektrofotometr RATIO SCAN 12/6

15 novembra 2019, 10:29

Nový spektrofotometer spoločnosti Glasurit, v spojení s celosvetovo najväčšou databázou farieb a odtieňov Glasurit Color Online, ponúka riešenia automatizovaným spôsobom pre autoopravárenské lakovanie. Otvára tak autoservisom a lakovniam cestu k výlučne digitálnemu vyhľadávaniu farebných odtieňov a k dokonalému prepojeniu s miešiarňou farieb.

Glasurit spektrofotometr RATIO SCAN 12/6

Glasurit RATIO Scan 12/6 prináša inteligentnú technológiu, vďaka ktorej je vyhľadávanie odtieňov ešte jednoduchšie, spoľahlivejšie a pohodlnejšie. Zariadenie obsahuje zabudovanú digitálnu kameru, ktorou užívateľ dokáže naskenovať okolie opravovaného miesta nevykazujúceho známky poškrabania a zmerať ho tak v reálnom čase. Prístroj výpočty následne vykoná plne automaticky.

V porovnaní s predchádzajúcim modelom skenuje Glasurit RATIO Scan 12/6 nalakovaný povrch ešte jemnejšie, čo vedie k presnejšiemu stanoveniu odtieňa. Zariadenie využíva dva svetelné zdroje – modré a biele LED svetlo – pomocou ktorých prístroj uskutoční 12 meraní geometrií a vyhotoví šesť fotografií. To umožňuje presnú analýzu nielen farby, jej štruktúry a zrnitosti, ale aj efektových pigmentov a tým dosiahnuť spoľahlivú identifikáciu aj „problematických“ farieb resp. odtieňov. Identifikácia odtieňov farieb softvérom Glasuritu sa neustále vylepšuje a zdokonaľuje, aby zákazníci Glasuritu mohli profitovať z najnovšieho vývoja v koloristických laboratóriách.

Súčasťou nového spektrofotometra sú farebný dotykový displej, intuitívna navigácia v menu a protišmykové puzdro. Vďaka nim poskytuje prístroj maximálne pohodlie a spoľahlivosť. Jeho certifikované wi-fi pripojenie, schopné prenášať namerané údaje aj na väčšie vzdialenosti, je tiež pohodlné a spoľahlivé. V minulosti bolo potrebné údaje prenášať do počítača v miešiarni prostredníctvom kábla alebo technológie Bluetooth. Dnes sa údaje prenášajú bezdrôtovým spôsobom a zatiaľ čo jeden pracovník meria odtiene farieb na iných automobiloch, ďalší môže pomocou systému manažmentu koloristiky a riadenia toku materiálu Glasurit Profit Manager Pro sledovať výsledky v počítači a ďalej ich spracovávať.

Softvér Glasurit Profit Manager Pro sa používa aj pri porovnávaní výsledkov meraní vykonaných prístrojom Glasurit RATIO Scan 12/6 s údajmi v systéme Color Online. Prepojenie s celosvetovo najväčšou databázou odtieňov a farieb Glasuritu, ktorá obsahuje dlhoročné analýzy miliónov a miliónov odtieňov farieb je výhodou, ktorú ponúka iba digitálne vyhľadávanie farebných odtieňov od spoločnosti Glasurit.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!