Goodyear dosiahol ako prvý výrobca najvyššie hodnoty úspory paliva i trakcie súčasne na jediných pneumatikách

9 marca 2020, 15:41

Spoločnosti Goodyear sa ako prvému svetovému výrobcovi podarilo vyvinúť celoročné pneumatiky, ktoré spájajú zimnú spôsobilosť doloženú označením symbolom snehovej vločky v horskom masíve (3PMSF) a nízky valivý odpor najvyššej triedy A štítku Európskej únie. Pneumatiky určené pre originálnu výbavu vozidiel vo výrobe verejnosti predstaví v priebehu tohto roka.

Dosiahnutie trakčných vlastností na úrovni veľmi prísnych požiadaviek na označenie 3PMSF a súčasne i hodnoty valivého odporu triedy A predstavuje mimoriadny úspech. Výsledkom je jednak špičková trakcia, tak i vrcholná palivová hospodárnosť – prínos nízkeho valivého odporu – pneumatík, ktoré môžu slúžiť ako príklad úspešného zapojenia značky Goodyear do utvárania dopravy budúcnosti.

pneumatiky GoodyearVývojový projekt zahŕňal spoluprácu technologických tímov značky v Luxembursku a v Nemecku, ktoré vychádzali z posledného vývoja dezénu behúňa štandardných i celoročných pneumatík a nových možností zloženia zmesi. Oba tímy Goodyear na tomto technologickom prielome spolupracovali aj s automobilkami. Nové pneumatiky by sa tak už v priebehu tohto roka mali objaviť na novo vyrobených modeloch, ako je Peugeot 2008/3008/5008, DS3 Crossback a DS7 Crossback.

Využitie nových pneumatík Goodyear, ako originálnej výbavy niekoľkých ďalších modelov, by malo nasledovať.

„Tento projekt je skvelý príklad toho, ako dokážeme predvídať potreby našich zákazníkov a akú máme technologickú prevahu, s ktorou naše pokročilé technológie využívame tak, aby prinášali hmatateľný prínos,“ povedal Xavier Fraipont, viceprezident pre produktový vývoj spoločnosti Goodyear v regióne Európa, Afrika a Blízky východ.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!