Čistiace utierky MEWA v systéme opakovaného použitia prispievajú k bezpečnosti zamestnancov

22 mája 2020, 11:21

V čase epidémie koronavírusu musia priemyselné spoločnosti a dielne ponúkať svojim zamestnancom vysoký stupeň bezpečnosti. Okrem vhodného ochranného odevu, dezinfekčných prostriedkov, hygieny a čistoty vo výrobných halách by mali byť bezpečné aj nástroje a pomocné materiály, ktorých sa dotýkajú. Čistiace utierky ponúkané spoločnosťou MEWA ako súčasť kompletného systému spĺňajú toto očakávanie: pranie pri 90 °C vie eliminovať všetky organizmy, ktoré sú zdraviu škodlivé.

MEWA výrobaV súčasnosti čelíme mnohým obmedzeniam v našom každodennom živote, aby sme čo najefektívnejšie obmedzili možnosti kontaktu s vírusom COVID-19. Ekonomiku však nemožno úplne zastaviť, takže veľa priemyselných spoločností a dielní pokračuje vo výrobe alebo službách. Aby sa zachovala ich funkčnosť, musia sa stroje naďalej čistiť. Otázka znie: čistiace handry, utierky MEWA alebo papierové utierky – čo je z hľadiska hygieny lepšie?

Utierky MEWA sa dodávajú v uzavretých bezpečnostných kontajneroch (SaCon) až k dverám továrne – dokonca aj v časoch epidémie koronavírusu, pretože MEWA je dodávateľom mnohých miest a spoločností relevantných z hľadiska dodávok. Spoločnosť MEWA tieto kontajnery odvezie, utierky vo svojich závodoch dôkladne vyperie a potom ich čisté dodá späť svojim zákazníkom.

„V našich pracích linkách sa utierky perú pri teplote 90°C po dobu najmenej 15 minút, čo zničí všetky baktérie a mikroorganizmy. To umožňuje manipulovať s našimi utierkami bez obáv priamo z kontajnerov SaCon,“ hovorí Elena Holanová, konateľka spoločnosti MEWA Textil-Service SR s.r.o.

Na rozdiel od jednorazových systémov je toto riešenie aj trvalo udržateľné – textilné utierky sa aj naďalej vyrábajú v Nemecku a po vypraní ich je možné veľakrát opakovane použiť. Prípadný výpadok v dodávkach utierok je tak vylúčený. Vedúci pracovníci sa tak môžu ako zákazníci MEWA venovať dôležitejším úlohám: čistiace utierky sú vždy včas a v požadovanom množstve tam, kde sú práve potrebné. Náklady na túto službu sú stanovené dopredu, jej využitie je pre spoločnosť súčasne efektívne, pretože zamestnanci môžu dôkladne vykonávať čistenie.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!