Dr. Klaus Patzak nový finančný riaditeľ Schaeffler AG

24 júla 2020, 13:11

Schaeffler, dodávateľ pre automobilový a ostatný priemysel s celosvetovou pôsobnosťou, oznamuje, že dozorná rada Schaeffler AG na svojom zasadnutí vymenovala Dr. Klausa Patzaka (55) s účinnosťou od 1. augusta 2020 za člena predstavenstva Schaeffler AG.

Preberá funkciu finančného riaditeľa (CFO), čo zahŕňa zodpovednosť za oblasť financií a IT a nahradí tak Dietmara Heinricha (56), ktorý po dohode odchádza k 31. júlu 2020 zo Schaeffler AG, aby sa venoval novým výzvam v svojej kariére.

Dr. Patzak je promovaný podnikový ekonóm a diplomovaný ekonóm, ako aj vyučený obchodný asistent v priemysle.

Georg F. W. Schaeffler, rodinný akcionár a predseda dozornej rady Schaeffler AG, povedal: „Tešíme sa, že sa nám podarilo pre Schaeffler AG získať Dr. Klausa Patzaka, veľmi skúseného a kompetentného finančného riaditeľa. Dr. Patzak prichádza do skupiny Schaeffler v čase, ktorý je spojený s veľkými výzvami. Sme presvedčení, že so svojimi rozsiahlymi znalosťami výraznou mierou prispeje k úspešnej príprave skupiny Schaeffler na budúcnosť. Jeho komplexné a dlhoročné skúsenosti z významných medzinárodných priemyselných a technologických spoločností majú pre nás osobitnú hodnotu.“

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!