Batérie Continental po novom v servisnej sieti BestDrive

16 novembra 2020, 15:27

Servisná sieť BestDrive, patriaca do koncernu Continental, zaradila do svojho sortimentu prémiové autobatérie v kvalite OEM značky Continental. V kompletnej ponuke nájdete batérie vybavené modernými EFB a AGM technológiami vhodnými pre Štart-Stop systémy, ale tiež spoľahlivé štartovacie batérie s technológiou oloveného článku.

Batérie Continental po novom v servisnej sieti BestDrive

Produktové spektrum zahŕňa deväť batérií pre moderné vozidlá vybavené Štart-Stop systémami a desať štartovacích batérií, určených pre široké využitie vo vozidlách bez systému Štart-Stop. Týchto 19 rôznych batérií pokrýva segment 75 % európskeho vozového parku. Každá jednotlivá batéria zodpovedá OEM kvalite a je vyrábaná v Európe. Medzi hlavné výhody batérií Continental patrí prémiový výkon, vysoká kapacita a spoľahlivosť v extrémnych teplotách.

Pri bezúdržbových batériách EFB používa Continental vložku zo sklených vlákien a sú určené špeciálne pre vozidlá so základným systémom Štart-Stop. Zaisťujú tak optimálny výkon počas studených štartov a ich nízky odpor umožňuje rýchle nabíjanie a vybíjanie.

Výhodou týchto batérií je dlhá životnosť, o 20% nižšia spotreba energie a zníženie tvorby emisií skleníkových plynov. Samozrejmosťou je vysoká bezpečnosť v premávke.

AGM batéria je optimálnym riešením pre všetky súčasné moderné vozidlá so systémom Štart-Stop a tiež pre vozidlá luxusných tried. Tento typ akumulátorov je vhodný pre náročné klimatické podmienky. Pyšní sa dlhou životnosťou s až 3x vyššou cyklickou stabilitou v porovnaní s konvenčnými batériami. Vďaka svojej vysokej nabíjacej schopnosti sú tieto batérie schopné absorbovať vyššie napätie, ktoré je vytvárané počas brzdenia a decelerácie, a týmto spôsobom tak rekuperovať vzniknutú energiu.

Ďalším typom batérií sú olovené Continental štartovacie batérie, ktoré sú ideálne pre benzínové i naftové vozidlá bez Štart-Stop systému. Samotný vývoj batérií bol zameraný na nízke nároky na údržbu a dlhú životnosť, a to aj v náročných klimatických a poveternostných podmienkach.

V súčasnej dobe sú batérie Continental k dostaniu iba v Českej republike.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!