Nissens získa časť spoločnosti AVA Cooling

25 novembra 2020, 17:29

Spoločnosť Nissens s potešením oznamuje plánovanú akvizíciu vybraných dcérskych spoločností AVA Cooling, ktoré sú súčasťou skupiny Enterex International Limited Group. Akvizícia zahŕňa spoločnosti AVA v Beneluxe, strednej a východnej Európe, Spojenom kráľovstve a Dánsku. Rokovanie o akvizícii spoločnosti AVA Cooling vo Francúzsku stále prebieha, pričom spoločnosť AVA Cooling v Taliansku nie je súčasťou akvizície.

Akvizícia je dôležitým prvkom strategického úsilia vylepšiť pozíciu spoločnosti Nissens ako popredného odborníka na trhu s náhradnými dielmi pre automobilový priemysel v rámci kategórie produktov týkajúcich sa chladenia motora (EC), klimatizácie (AC) a výkonu a emisií (EE).

Výkonný viceprezident spoločnosti Nissens Automotive, pán Klavs T. Pedersen, uviedol:

Nissens a AVA Cooling logo„Tešia nás avizované plány na akvizíciu a tešíme sa na spoluprácu so zamestnancami a zákazníkmi spoločnosti AVA Cooling. Na trhu budeme aktívne udržiavať dve samostatné línie značiek a stavať na značke AVA aj na značke Nissens. Spoločnosť AVA Cooling mimoriadne vhodne reaguje na rastúci dopyt po spoľahlivom a konkurenčnom produktovom rade pre EC a AC aplikácie, a najmä na rastúci dopyt po aplikáciách pre starnúce vozové parky. Spoločnosť Nissens zaisťuje všestrannú a prémiovú ponuku produktov v kategóriách EC, AC a EE, ktorá je zameraná na čo najrýchlejšie uvedenie na trh, úplné pokrytie vozového parku a nové technológie. Spojením síl so spoločnosťou AVA Cooling aj naďalej posilňujeme našu ponuku služieb popredným, svetovým hráčom na nezávislom trhu s náhradnými dielmi“.

Pán Klavs T. Pedersen v súvislosti s pokračujúcou spoluprácou so zákazníkmi spoločnosti AVA Cooling zdôraznil:

„S okamžitou platnosťou sa spoločnosti AVA a Nissens zapoja do procesu opatrnej implementácie bezproblémového zlúčenia obchodných platforiem spoločností AVA a Nissens. Počas procesu sa budeme operačne zameriavať na zabezpečenie toho, aby zákazníci spoločnosti AVA Cooling nezaznamenali žiadne výpadky či dopady na ich prebiehajúcu každodennú spoluprácu s miestnymi dcérskymi spoločnosťami spoločnosti AVA“.

Plánovaná transakcia v súčasnosti čaká na konečnú formalizáciu.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!