Spoločnosť LKQ posilňuje svoju európsku logistiku a orientáciu na zákazníka centrálnym distribučným centrom v Holandsku

8 februára 2021, 10:51

Po výstavbe trvajúcej jediný rok odovzdal dodávateľ Heembouw budovu koncom roku 2020 spoločnosti LKQ Fource. Moderný sklad s rozlohou 50.000 m2 bude zohrávať dôležitú úlohu ako súčasť logistického vplyvu spoločnosti LKQ v Európe.

LKQ distribuční centrum

„Našou zásadou týkajúcou sa dostupnosti dielov je„ Logistika bez hraníc “, ktorá zabezpečuje bezproblémové služby pre našich zákazníkov. Digitalizácia nám dáva príležitosť virtuálne integrovať súčasné národné logistické centrá do jednej logistickej platformy, ktorá je k dispozícii všetkým našim zákazníkom v Európe. Centrálne distribučné centrum posilní našu pozíciu v krajinách Beneluxu a urýchli náš rozvoj v mnohých obchodných oblastiach, a to vrátane cezhraničnej logistiky,“ hovorí Arnd Franz, generálny riaditeľ spoločnosti LKQ Europe.

Centrálne distribučné centrum v meste Berkel en Rodenrijs skombinuje aktivity doterajších štyroch rôznych distribučných centier spoločnosti LKQ Fource. Budova má rozlohu viac ako 50.000 m2, z toho 2.500 m2 bude vyhradených pre kancelárie a 49.000 m2 bude slúžiť ako skladové priestory. Dokáže uskladniť viac ako 130.000 artiklov a k dispozícii je 56 dokov. Na vychystávanie objednávok sa bude používať plne automatizovaný kyvadlový systém poskytovaný rakúskou spoločnosťou TGW Systems.

Táto najnovšia technológia v oblasti automatizácie je skombinovaná s tradičným skladovaním. Táto kombinácia zaisťuje, že spoločnosť LKQ Fource môže posunúť svoje služby na ešte vyššiu úroveň. To bez problémov zapadá do poslania spoločnosti LKQ: partnera pre súčasnosť i budúcnosť, a to tak pre zákazníkov, ako aj pre zamestnancov.

„Z krátkodobého hľadiska je nové distribučné centrum impulzom pre našu stratégiu budovania efektívnejšej a konzistentnejšej základne pre dodávky našim zákazníkom. Uskladnenie všetkých našich produktov pod jednou strechou to výrazne uľahčí. A z dlhodobého hľadiska je to príklad vplyvu na logistiku v Európe, ktorý vybuduje silnú sieť zameranú na rozsah logistických dodávok za hranicami. Centrálne distribučné centrum je kľúčovým predpokladom ďalšieho zlepšovania úrovne našich služieb pre našich zákazníkov,“ hovorí Alex Gelbcke, generálny riaditeľ spoločnosti LKQ Fource.

Spoločnosť LKQ už investovala viac ako 100 miliónov EUR do dvoch najmodernejších distribučných centier vo Veľkej Británii a Holandsku a investície do centrálneho distribučného centra blízko Rotterdamu pokračovali podľa plánu aj napriek ochoreniu COVID-19, čím sa zabezpečilo ďalšie posilnenie logistickej siete spoločnosti LKQ Europe v regióne Beneluxu.

19. októbra 2019 spoločnosť LKQ Fource oznámila výstavbu centrálneho distribučného centra pre všetky svoje prevádzky v Holandsku. Výkopové práce sa začali prvý týždeň roku 2020. Výstavba skladu bola dokončená ku koncu roku 2020. Spoločnosť Heembouw Architects vytvorila pre novú budovu jedinečný dizajn, ktorý zahŕňa prístup k hlavnému vchodu cez mostík pre peších, ktorým sa dostanú do kancelárií, zasadacích miestností, jedálne a šatní.

LKQ nové distribuční centrum Holandsko

Očakáva sa, že logistické usporiadanie, ktoré tiež realizuje spoločnosť TGW Systems, bude hotové v druhom štvrťroku 2021, po ktorom spoločnosť LKQ Fource vstúpi do testovacej fázy. Koncom tohto roka začne spoločnosť LKQ Fource používať kyvadlový systém a nový softvér. Od tohto okamihu sa činnosti v súčasných distribučných centrách budú postupne presúvať do centrálneho distribučného centra, ktoré bude do roku 2023 úplne funkčné.

V rámci programu udržateľnosti spoločnosti LKQ bude strecha budovy kompletne vybavená fotovoltaickými panelmi, vďaka čomu bude budova energeticky úplne sebestačná. Aj to je dôvod, prečo distribučné centrum získalo certifikáciu BREEAM Excellent. Veľké množstvo okien v budove poskytuje dostatok denného svetla, ktoré bude vytvárať príjemné pracovné prostredie. Budova je navyše úplne bez plynu a poskytuje dostatočnú nabíjaciu infraštruktúru pre elektrické vozidlá.

Spoločnosť LKQ monitoruje emisie CO2 zo svojich prevádzok, a to vrátane distribučných centier, budov, pobočiek, produktov a dodávateľskej flotily, s cieľom zabezpečiť nepretržitý pokrok pri prechode na uhlíkovo neutrálne hospodárstvo a realizovateľnosť budúceho rastu.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!