Nový mega trend v textilnej branži firmy MEWA: zdieľanie textilu

18 februára 2021, 14:36

To, čo bolo pred 113 rokmi revolučnou myšlienkou, je dnes pre mnohých celkom bežné. Používanie čistiacich utierok v systéme zdieľania zaručuje najlepší pomer ceny a výkonu, ale aj čisté ekologické svedomie. Vyhadzovanie priemyselných utierok po ich použití už neprichádza do úvahy. Zaťažuje to životné prostredie a je ekonomicky neefektívne. Na princípy zdieľania sa čoraz viac spoliehajú nielen súkromné ​​osoby. Nový trend dorazil tiež do oblasti priemyslu a medzi živnostníkov. Spoločnosti sa radšej zamerajú na svoje kľúčové kompetencie namiesto toho, aby sa venovali manažmentu priemyselných textílií.

MEWA útěrky

Mnoho spoločností ešte pred niekoľkými rokmi príliš neuvažovalo nad plytvaním zdrojmi a súvisiacimi dodatočnými nákladmi. Kúpili sa jednorazové papierové utierky alebo handričky na čistenie a po použití sa jednoducho vyhodili. V poslednej dobe ale dochádza k dôslednému prehodnocovaniu tohto prístupu. Na scénu prichádza zdieľanie textilu miesto jeho vlastnenia.

Jedným z priekopníkov tohto efektívneho systému je MEWA. Spoločnosť praktizuje „sharing“ čistiacich utierok už od roku 1908. Na začiatku bola geniálna a jednoduchá myšlienka. MEWA doručí čistiace utierky, ktoré zákazníci po použití uschovajú, servisní vodiči ich potom odvezú a po vypraní textílie včas vrátia späť. Vďaka tomu sa neplytvá zdrojmi a nedochádza k produkcii zbytočného odpadu. Navyše sa užívatelia nemusia o nič starať, ušetrí im to čas aj peniaze.

MEWA: trendsetter v oblasti zdieľania textilu

S týmto postupom sa MEWA stala priekopníkom mega trendu. Zákazníci dnes môžu profitovať zo skúseností a know-how v oblasti poskytovania opakovateľne použiteľných čistiacich utierok pre priemyselné alebo živnostenské podniky. MEWA špinavé utierky vyzdvihne, vyperie a čisté doručí späť. To všetko v bezpečných, praktických kontajneroch Safety Container SaCon®. Takto fungujúci systém je pre spoločnosti v súčasnosti takmer nepostrádateľný.

MEWA útěrky

Textilné služby dôležité pre systém

Zdieľanie textilu s ekologickými a efektívnymi servisnými cyklami významne prispieva k ochrane životného prostredia a udržateľnosti. MEWA ako certifikovaný poskytovateľ textilných služieb zásobuje zákazníkov zo všetkých priemyselných oblastí aj živnostníkov z rôznych remeselných odborov. Hygiena, čistota a mikrobiologická bezpečnosť sú počas pandémie ešte dôležitejšie ako predtým.

Procesy prania čistiacich utierok boli ale ešte pred rozšírením ochorení Covid-19 nastavené tak, aby boli vírusy úplne inaktivované. Tento servis prináša výhody všetkým zákazníkom, pre ktorých je hygiena dôležitá. MEWA ako externý poskytovateľ služieb pomáha zásobovaním hygienicky nezávadnými, opakovane použiteľnými utierkami ľuďom v systémovo dôležitých oblastiach, ako je výroba, obchod a remeslá. Môžu tak robiť naplno svoju prácu, udržiavať v prevádzke stroje a starať sa o čistotu zariadení, pracoviska alebo napríklad vozidiel.

Viac informácií nájdete na stránkach firmy MEWA.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!