Pneumatika PremiumContact 6 od spoločnosti Continental zbiera ocenenie

4 marca 2021, 12:23

Pneumatika PremiumContact 6 od spoločnosti Continental sa môže pochváliť hneď niekoľkými novými oceneniami.

Pneumatika PremiumContact 6 ContinentalTest magazínu Auto Zeitung – hodnotenie „veľmi doporučovaná“

V prvom teste letných pneumatík sezóny získala pneumatika PremiumContact 6 najlepšiu známku „veľmi odporúčaná“ (vydanie 5/21, s. 86). Test absolvovalo celkovo desať letných pneumatík s rozmerom 225/40 R 18, ktoré sú vhodné pre rôzne typy osobných automobilov kompaktnej a strednej triedy. Testu sa zúčastnili výrobcovia z Európy, Ázie a USA, testovacím vozidlom bol Seat Leon SC 1,5 TSI.

V testoch na suchej a mokrej vozovke sa pneumatika Continental umiestnila pri handlingu na suchom povrchu na prvom mieste a dobré výsledky dosiahla aj pri teste aquaplaningu v pozdĺžnej stabilite a pri brzdení na mokrej vozovke.

Pri hodnotení pneumatiky PremiumContact 6 odborníci magazínu Auto Zeitung na adresu handlingu na suchom povrchu uviedli: „Krátke brzdné dráhy a najrýchlejšie časy v rámci okruhu predstavujú objektívne ukazovatele pre jej enormný potenciál. Ale pneumatika PremiumContact 6 presvedčila organizátorov testu aj subjektívne: „Priama, vyhranená, nenápadná, rýchla. Skutočne ladné vyváženie medzi prednou a zadnou nápravou,“ hodnotia vo svojom článku.

V rámci originálneho vybavenia disponuje rôznymi schváleniami, okrem iného od spoločností Audi, BMW, Mercedes a Volvo. Continental ponúka širokú paletu výrobkov pre disky s priemermi 15 až 22 palcov, schválenia platia do 300 km/h. Pneumatika PremiumContact 6 je vhodná pre automobily od kompaktnej až po vyššiu triedu.

Testovanie pneumatík Continental

Odborný časopis Gute Fahrt hodnodil pneumatiku ako „veľmi dobrú“

PremiumContact 6 sa môže pochváliť hneď dvomi novými oceneniami od odborného časopisu „Gute Fahrt“ (vydanie 3/21, s. 36): V aktuálnom teste letných pneumatík získala hodnotenie „veľmi dobrá“ a známku „odporúčaná“. Testovaných bolo osem modelov letných pneumatík s rozmerom 245/40 R 18, testovacím vozidlom bolo Audi A4 40 TDI.
K dobrým výkonom pneumatiky PremiumContact 6 patrili napríklad najlepší výsledok pri brzdení na mokrej vozovke a najlepšia známka v každej z kategórií – handling na suchom povrchu, komfort jazdy a vnútorný hluk.

Odborníci vo svojom zhrnutí o pneumatike PremiumContact 6 napísali: „Na mokrej i suchej vozovke pôsobí perfektným dojmom,“ a: „Pneumatika Conti pritom vyťahuje z rukáva špeciálne eso: Pri jazde je nielen aktívna a bezpečná, ale aj mimoriadne komfortná a v priamej konfrontácii skutočne nehlučná – čo nie je samozrejmosťou pri tak ‚širokých papučiach‘, najmä ak sa v minulosti komfort a handling vzájomne vylučovali“.

Testovanie pneumatík Continental

Hodnotenie v teste letných pneumatík 2021 od veľkých automobilových klubov

Pneumatika sa v aktuálnom porovnaní letných pneumatík automobilových klubov z Nemecka ADAC, Rakúska ÖAMTC a Švajčiarska TCS hneď dvakrát ocitla na stupni víťazov. Celkové hodnotenie klubov ADAC a ÖAMTC prinieslo zakaždým známku 2,2.

Spoločnosť Continental mohla byť spokojná aj s výsledkom testovania ďalších značiek koncernu. Pneumatika Semperit Speed-Life 3 s rozmerom 205/55 R16 V získala rovnako celkovú známku „dobrá“.

Na záver vyslovila redakcia nasledujúce hodnotenie: „Semperit Speed-Life 3 sa prezentovala ako veľmi vyvážená. Na suchej vozovke presvedčila dobrou presnosťou a krátkymi brzdnými dráhami. Dokonca aj pri vyššej teplote pneumatík sa výkon zníži iba nepatrne.“

Test absolvovali aj pneumatiky Uniroyal RainSport 5 a Barum Bravuris 5HM. Oba modely získali celkové hodnotenie „uspokojivá“.

Z dôvodu mierne odlišného významu jednotlivých disciplín kluby ÖAMTC a TCS síce nedospeli k inému hodnoteniu ako ADAC, no k odlišným konečným známkam áno. Pneumatiky Continental PremiumContact 6 a Semperit Speed-Life 3 s rozmerom 205/55 R16 V tak získali od ÖAMTC a TCS celkové hodnotenie „veľmi odporúčaná“, Uniroyal RainSport 5 a Barum Bravuris 5 HM dosiahli celkové hodnotenie „odporúčaná“.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!