SHELL DRIVELINE: Všetko pre produktívny vozový park

6 apríla 2021, 8:15

Úspech vášho podnikania v oblasti vozového parku nákladných vozidiel závisí od vašej schopnosti udržať vozidlá v prevádzke a aj od nachádzania nových a inovatívnych spôsobov, ako maximalizovať efektivitu nákladov.

Na prevádzkovateľa vozových parkov nákladných vozidiel je vyvíjaný legislatívny, obchodný a spotrebiteľský tlak z hľadiska ich udržateľnosti. Vo februári 2019 sa zákonodarcovia EÚ dohodli na nových pravidlách zadávania zákaziek, pričom požadovali, aby najmenej štvrtina všetkých autobusov zakúpených miestnymi úradmi bola prevádzkovaná na čisté palivá najneskôr do roku 2025. Vyplýva to z rozhodnutia Európskeho parlamentu z októbra 2018 podporiť právne záväzné zníženie emisií o 35 % pri všetkých nových nákladných vozidlách od roku 2030 ďalej.

Tento legislatívny tlak posilňuje už beztak evidentnú komerčnú potrebu vyššej palivovej účinnosti. To je v súčasnosti obzvlášť náročné, pretože vývoj v technológiách motorov viedol k zvýšenému výkonu na piest – a piesty tvoria 60 % trenia v motore – takže efektívna údržba je ešte dôležitejšia, ak majú motory bežať na maximálny výkon.

70 % prevádzkovateľov vozových parkov sa obáva, že náklady na nové technológie môžu prevážiť nad ich prínosmi, čo je dôvod, prečo dve tretiny z nich nechcú inovovať, keďže súčasná technika je stále v prevádzke.

77 % manažérov vozových parkov zároveň uvádza, že ich zamestnanci údržby by mali prospech z ďalšej odbornej prípravy.

Preto vytvorili Shell Driveline, portfólio vysokovýkonných mazív a odborných rád, čo má oveľa väčší prínos než jednotlivé prvky samostatne – a vďaka tomu bude váš vozový park nákladných vozidiel efektívnejší, ziskovejší a konkurencieschopnejší.

Získajte viac z každého dielu

Nákladné vozidlá musia jazdiť efektívne po celý rok. Preto je dôležité používať správnu kombináciu mazív, aby ste zo svojich motorov, prevodoviek, hydraulických systémov a premazaných komponentov vyťažili maximum.

Portfólio Shell Driveline je navrhnuté tak, aby vyhovovalo potrebám celého stroja. Výrobky spĺňajú príslušné špecifikácie, schválenia a odporúčania mnohých priemyselných štandardov a popredných výrobcov OEM vrátane ACEA, Allison, API, Bosch, CNH, John Deere, Massey Fergusson, Caterpillar, Cummins, Deutz, Scania, Volvo a ZF.

Medzi produkty Shell Driveline patria motorové oleje RIMULA pre veľké naftové motory, prevodové a nápravové oleje SPIRAX, mazivá GADUS a hydraulické oleje TELLUS.

AutoMax + ShellAk chcete z moderných, prémiových nízkoviskóznych olejov vyťažiť maximum, potrebujú pracovníci údržby odborné znalosti o použití správneho oleja pre každý čiastkový systém vo vozidle, s cieľom získať čo najlepší výkon vozidla ako celku.

V spoločnosti AutoMax pevne verí, že zameranie na nízkoviskózne mazivá je kľúčovým faktorom dosahovania vyššej úspory paliva. Čím nižšia je viskozita motorového oleja, tým rýchlejšie prúdi tam, kde v motore treba. To vytvára menšie trenie než pri olejoch s vyššou viskozitou, takže motory pracujú účinnejšie a produkujú menej emisií CO2.

Záver: Éra plná výziev a optimizmu

Rovnako ako mnoho iných odvetví je aj odvetvie vozových parkov na pokraji transformácie, pri ktorej sa očakáva, že bude mať podobný vplyv na produktivitu ako priemyselná revolúcia. Zavádzanie nových technológií, ako sú sieťové senzory, umelá inteligencia a analýza dát, sľubuje obrovské zvýšenie produktivity a ziskov. K tomu však môže dôjsť len vtedy, keď sú manažéri vozových parkov pripravení podporovať svoje tímy údržby v čo najlepšom využívaní nových technológií a prémiových mazív.

Viac informácií nájdete na stránkách firmy AutoMax Group s.r.o. alebo v PDF prílohe.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!