Nová akumulátorová hustilka Bosch EasyPump vhodná aj pre automobilové pneumatiky

10 mája 2021, 15:19

Nový EasyPump od spoločnosti Bosch – 430 gramov ľahký a mimoriadne kompaktný – je riešením do domácnosti i na cesty. Vďaka ergonomickému dizajnu s obzvlášť tenkou rukoväťou padne tento akumulátorový kompresor pohodlne do ruky a je pripravený na okamžité použitie.

EasyPump je vhodný na nafukovanie rôznych pneumatík, ako sú pneumatiky bicyklov, automobilov a motocyklov, rovnako ako lôpt od futbalových až po basketbalové, a tiež ľahko nafúkne plavecké kolesá alebo vodné lopty – bez nutnosti nafukovania ústami. Na rozdiel od bežných tlakových púmp sú všetky potrebné adaptéry umiestnené priamo v rukoväti, a sú tak vždy poruke. Či už ide o ihlový adaptér, adaptér na francúzske ventily/presta ventily bežné na cestných bicykloch alebo objemový adaptér na plávacie koleso a loptu do vody – všetky majú svoje miesto. Okrem toho je EasyPump presne nastaviteľný na každú aplikáciu: Funkcia Autostop zaisťuje, že je vždy dosiahnutý presne požadovaný tlak vzduchu.

Ľahká manipulácia na aplikácie do 10,3 barov

Cieľovú hodnotu je možné prednastaviť a uložiť v baroch, PSI alebo kPa. Maximálny tlak čerpadla je 10,3 barov, 150 PSI alebo 1 050 kPa, a preto je vhodné aj na pneumatiky cestných bicyklov, ktoré vyžadujú najvyšší tlak osem barov a viac. Použitie je veľmi jednoduché: Všetky nastavenia je možné ľahko vykonať pomocou prehľadných tlačidiel a dobrej čitateľnosti na veľkom displeji. Zobrazená je cieľová hodnota a aktuálny tlak, zvolená jednotka tlaku a stav nabitia akumulátora. Okrem automatického procesu nafukovania je možné kompresor samozrejme používať aj bez nastavenia cieľovej hodnoty pomocou ručného spustenia/zastavenia.

Jeho LED svetlo zaisťuje, že ventily sú dobre viditeľné aj v tmavom prostredí, a preto je ľahšie ich pripojiť k prístroju.

Mobilný prístroj s vysokou kapacitou na jedno nabitie akumulátora

Vďaka dĺžke len 215 mm sa EasyPump vojde do každej športovej tašky, brašne na bicykel a do každej priehradky. Vzduchová hadica je potiahnutá textíliou, a je tak odolná proti prípadnému zlomeniu alebo pretrhnutiu. Navyše sa môže otáčať o 360 stupňov, čo uľahčuje prístup do úzkych miest. Na jedno nabitie akumulátora môžete napríklad nafúkať šesť pneumatík trekingového bicykla z 0 na 4,5 barov alebo päť pneumatík automobilu strednej triedy z 2,0 na 2,5 barov. Vďaka nabíjaciemu káblu USB-C je možné EasyPump nabíjať aj v aute, na notebooku alebo prostredníctvom powerbanky.

EasyPump je v predaji od februára 2021. Všetky ceny sú nezáväzné odporúčané ceny vrátane aktuálnej DPH.

Parametre prístroja EasyPump
Kapacita akumulátora 3,6 V
Max. tlak 10,3 barov/150 PSI/1050 kPa
Prietok vzduchu pri 0 bar 10 l/min
Funkcia Autostop Áno
Max. počet pneumatík na jedno nabitie akumulátora (z 2,0 do 2,5 bar, 205/55R16)/čas 5/Ø 2:43 min/jedna automobilová pneumatika
Max. počet pneumatík bicykla na jedno nabitie akumulátora (z 0 na 4,5 baru, trekingový bicykel, 28 palcov x 1,5 palca šírky)/čas 6/Ø 2:08 min/pneumatika bicykla
Max. počet lôpt na jedno nabitie akumulátora (z 0 do 0,8 bar, futbalové lopty veľkosť 5)/čas 38/Ø 0:55 min/lopta
Nabíjací port/dĺžka nabíjacieho kábla USB-C/1 m
Rozmery (dĺžka x šírka x výška)/dĺžka vzduchovej hadice 215 x 49,2 x 106 mm/240 mm
Hmotnosť 0,43 kg
Rozsah dodávky/odporúčaná maloobchodná cena vrátane DPH Prístroj v krabici s textilným vakom, nabíjacím káblom USB-C, ihlovým adaptérom, adaptérom na francúzsky ventil a objemovým adaptérom: 68,23 €

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!