Goodyear uvádza na trh pneumatiky Ultragrip Performance+ SUV

22 septembra 2021, 10:55

Spoločnosť Goodyear uvádza na trh pneumatiky UltraGrip Performance+ SUV. Nový rad pokrýva rastúci trh športových úžitkových vozidiel (SUV) a crossoverov. Ich vodičom ponúka zimné pneumatiky s mnohými technológiami, ktoré zvyšujú možnosti všestranného využitia vozidiel a prispievajú k bezpečnejšej jazde.

Goodyear Ultragrip Performance+ SUVPneumatiky Goodyear UltraGrip Performance+ pre štandardné vozidlá získali víťazstvo v teste zimných pneumatík jedenástich rôznych značiek časopisu Auto Bild. Nové pneumatiky UltraGrip Performance+ SUV vychádzajú z ich oceňovaných technológií a sprístupňujú ich pre stále významnejší trh SUV.

Rastúci trh

Pneumatiky pre modely SUV sú jedny z najrýchlejšie rastúcich segmentov trhu prémiových zimných pneumatík. Vodiči, ktorí si vo vozidlách SUV najviac cenia ich všestrannosť, žiadajú pneumatiky, ktoré by spĺňali ich nároky na bezpečnosť jazdy a istú trakciu. V dôsledku toho ide o rýchlo rastúci trh s nárastom okolo 8 % v priebehu posledných desať rokov. Okrem toho segment SUV charakterizuje i posun smerom k väčším rozmerom. Predpokladá sa, že v období rokov 2019 až 2024 sa predaj pneumatík v rozmeroch nad 19″ zvýši o 8 %.

Nové technológie pre prvenstvo v prémiovom segmente

Trh pneumatík sa stále viac zameriava na segmenty s vysokou hodnotou, po ktorých je vysoký dopyt. Spoločnosť Goodyear vyvinula balíček technológií, vďaka ktorému sa pneumatiky UltraGrip Performance+ SUV mohli prepracovať na čelo trhu.

Goodyear dokázal zvýšiť kilometrový výkon o 13 % a zlepšiť úžitkové vlastnosti pneumatík vo všetkých zimných podmienkach. Dosiahol to tým, že do pneumatík UltraGrip Performance+ SUV integroval nasledujúce inovácie:

Technológia Mileage Plus: veľmi elastický behúň zvyšuje odolnosť proti opotrebovaniu, čo predlžuje životnosť a kilometrový výkon.

Technológia Winter Grip: nová zmes zvyšuje elastickosť gumy pri nízkych teplotách a zabezpečuje lepšiu priľnavosť na snehu i ľade.

Technológia Traction Protect: zmes obsahuje pokročilú živicu, ktorá v pneumatikách zlepšuje schopnosť deformácie a návratu do pôvodného tvaru. Vďaka tomu sa brzdné sily účinnejšie premieňajú do priľnavosti.

Obsiahly rad zahŕňa celkovo 33 predvedení v rozmeroch od 16″ do 20″. Pokrýva širokú škálu modelov SUV a crossoverov v rozmedzí od segmentov kompaktných mestských vozidiel až po prémiové veľké vozidlá 4×4.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!