Continental otvorí nové logistické centrum pneumatík pre strednú a východnú Európu

18 októbra 2021, 15:52

Continental v súčasnej dobe finišuje so stavbou nového viac-regionálneho distribučného centra pre pneumatiky neďaleko Bratislavy. Otvorenie prevádzky je naplánované na december. Z nového distribučného centra budú pneumatikami zásobovaní zákazníci z celkom 12 krajín strednej a východnej Európy.

Logistické centrum pneumatik Continental - Bratislava

Na ploche takmer 60.000 metrov štvorcových bude uložených viac ako 500.000 pneumatík.

„Zlúčením komplexity zásob z viacerých trhov v novom distribučnom centre môžeme našim zákazníkom v regióne garantovať ešte lepšiu dostupnosť pneumatík a pokrytie trhu – a to prakticky znamená ďaleko širšie možnosti pri objednávaní pneumatík, rovnako aj pri ich dodaní,“ vysvetľuje Dennis Bellmund, ktorý je zodpovedný za riadenie dodávateľského reťazca v divízii Pneumatiky pre náhradnú spotrebu EMEA. 

Continental sa rozhodol vybudovať nové distribučné centrum v Bernolákove, neďaleko Bratislavy, pre výhodnú polohu priamo na diaľnici D1. Na 54 rampách pre nakládku a vykládku môže byť denne obslúžených viac ako 60 kamiónov, a to znamená, že preprava pneumatík k zákazníkom bude ešte rýchlejšia. Vďaka tomu môže byť zo skladu expedovaných až 16.000 pneumatík z ponuky koncernu Continental denne. V roku 2023 sa tento počet zvýši až na 30.000 pneumatík denne.

„Naším cieľom je podpora našich obchodných partnerov a upevnenie nášho postavenia v regióne – chceme byť aj naďalej spoľahlivým partnerom a mať atraktívnejšiu ponuku ako doteraz,“ dodáva Dennis Bellmund.

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!