Skupina Schaeffler oslavuje výročie spoločnosti – Už 75 rokov v pohybe

6 decembra 2021, 15:30

Spoločnosť Schaeffler, globálny dodávateľ pre automobilový a ostatný priemysel, oslavuje 75. výročie svojej existencie. Základný kameň koncernu položili v roku 1946 bratia Dr. Wilhelm Schaeffler a Dr.-Ing. E. h. Georg Schaeffler založením spoločnosti Industrie GmbH v Herzogenaurachu.

Je to začiatok spoločnosti, ktorá má dnes vyše 83.900 zamestnancov v približne 200 prevádzkach vo viac ako 50 krajinách. Z troch pôvodne nezávislých spoločností INA, LuK a FAG vyrástol globálny technologický líder s DNA rodinného podniku. Schaeffler dnes oslavuje 75 rokov pokroku, technologických inovácií a ekonomického úspechu na virtuálnom slávnostnom podujatí pre všetkých zamestnancov a vybraných hostí z oblasti priemyslu a politiky.

Priekopnícky duch, inovácie a strategické akvizície ako základ úspechu

Razantný vzostup spoločnosti od roku 1950 umožnilo ihličkové ložisko vedené klietkou, geniálny vynález Dr.-Ing. E. h. Georga Schaefflera, ktorý spôsobil revolúciu v pohybe a mobilite v automobilovom, ako aj priemyselnom sektore.

Tento vynález sa stal základom pre pokračujúci celosvetový úspech spoločnosti.
V roku 1965 sa bratia rozhodli investovať do spoločnosti LuK Lamellen und Kupplungsbau GmbH v Bühli v Badensku, kde je dnes sídlo divízie Automotive Technologies. Membránová pružinová spojka, dvojhmotový zotrvačník či prvky motora sú príkladmi inovatívnych produktov, s ktorými sa spoločnosť stala technologickým lídrom. Spoločnosť LuK je od roku 1999 v plnom rozsahu vo vlastníctve Schaeffler.

V roku 2001 prevzala spoločnosť Schaeffler firmu FAG Kugelfischer Georg Schäfer AG v Schweinfurte, čím sa stala druhým najväčším výrobcom valivých ložísk na svete. V roku 2015 nasledovalo úspešné uvedenie akcií spoločnosti Schaeffler AG na burze. Dnes sú tri produktové značky INA, LuK a FAG zjednotené pod silnou firemnou značkou Schaeffler.

Transparentné a vedecké spracovanie histórie spoločnosti

Rodina Schaeffler nechala pri príležitosti výročia firmy systematicky preskúmať svoju históriu, ktorá je s touto spoločnosťou nerozlučne spätá, a za týmto účelom sa jej podarilo získať renomovaného historika prof. Dr. Gregora Schöllgena. V rámci osláv výročia spoločnosť Schaeffler predstavuje výsledky výskumu, ktoré zahŕňajú aj obdobie pred založením spoločnosti v roku 1946, na webovej stránke s novým dizajnom, kde je prezentovaná nielen história, ale aj ľudia a technologické inovácie. Link na stránku: http://www.schaeffler.com/geschichte. Komplexná prezentácia a analýza s názvom „Schaeffler. Životopis rodiny a jej firmy“ od prof. Dr. Schöllgena vyjde v mníchovskom vydavateľstve Deutsche Verlags-Anstalt začiatkom decembra.

„Spoločnosť Schaeffler sa vždy vyznačovala mimoriadnou schopnosťou inovovať a vysokou úrovňou sociálnej zodpovednosti,“ hovorí prof. Dr. Schöllgen. „Zvedavosť a zameranie na budúcnosť, ktoré poháňali oboch zakladateľov, sú dodnes silnými stránkami tejto rodinnej firmy, ktorá kladie dôraz na tradíciu.“

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!