GEFCO testuje autonómny mobilný robot spoločnosti Stanley Robotics na skladovanie vozidiel

14 decembra 2021, 13:10

Spoločnosť GEFCO, globálny expert v oblasti multimodálnych riešení dodávateľských reťazcov a európsky logistický líder v segmente automobilového priemyslu, začala testovať autonómny mobilný robot spoločnosti Stanley Robotics v reálnych podmienkach francúzskeho závodu v Nanteuil-le-Haudouin. Robot menom Stan je navrhnutý s cieľom optimalizovať prevádzku v priestoroch na skladovanie hotových vozidiel.

 Vďaka kombinácii najnovších technologických poznatkov v oblasti mobilnej robotiky a softvérového riešenia optimalizácie skladov na báze umelej inteligencie zvláda tento 100% elektrický robot prijímať objednávky, detekovať a naložiť vozidlá, ktoré potom opatrne parkuje niekoľko centimetrov od seba.

Počas pilotného testu majú dva roboty Stan za úlohu presúvať a parkovať ojazdené vozidlá na ploche s asi 100 vyhradenými parkovacími miestami. Potom sa vozidlá podľa požiadaviek vyzdvihujú, aby boli operátorovi postupne k dispozícii pre nakládku na kamióny.

Cieľom je presvedčiť sa, či využitie robotov na procesy v rámci skladových priestorov pre vozidlá vyhovuje požiadavkám spoločnosti GEFCO na zabezpečenie logistiky danej pobočky. Počas testovania bude vykonaných viac testov s rôznymi scenármi, pomocou robotov bude premiestnený veľký počet vozidiel. Všetky operácie sa odohrajú v zóne vyhradenej pre roboty, bez prístupu neoprávnených osôb, z dôvodu splnenia bezpečnostných predpisov.

Tento projekt podporuje prístup spoločnosti GEFCO k inováciám, založený na testovaní rôznych technológií napr. robotizácie, umelej inteligencie, veľkých dát a robotickej automatizácie procesov (RPA), spoločne s využívaním alternatívnych pohonov.

Vittorio Battaglia, prezident francúzskej pobočky spoločnosti GEFCO, hovorí: „Jednou z dlhodobých priorít spoločnosti GEFCO je inovovať a implementovať nové technológie. Test robota firmy Stanley Robotics je súčasťou tohto prístupu k inováciám a k trvalému zlepšovaniu našich procesov s cieľom naplniť potreby zákazníkov.“

Clément Boussard, výkonný riaditeľ firmy Stanley Robotics, dodáva: „Sme veľmi hrdí na tento projekt realizovaný so spoločnosťou GEFCO, európskym logistickým lídrom v automobilovom odvetví. Ide o významný krok pre našu firmu a veríme, že sa stane začiatkom dlhodobého partnerstva pri nasadzovaní robotov a ďalších logistických platforiem v automobilovej brandži.“

Komentáre

Komentár musí byť dlhší ako 5 znakov!

Potvrďte pravidlá!

Ešte nikto nekomentoval tento článok. Buďte prvý!